Metaliczny sound w MD

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
student

Re: Metaliczny sound w MD

Post autor: student » piątek 06 lut 2004, 22:01

No ja własnie kupilem sony "czerowny " bo super wyglądał i podczas nagrywania wyskoczyło" disc error" :(

A tdk mam ale zwykłe czarne bez bajerów :) hih i nie narzekam tylko niektóre pobrzekuja ale to tak jak mówiłem moze wina partii:)( bez polityki):)

A jak ci sie sprawowal md4?

były jakies awarie ?

Pozdrawiam

PAWEŁ

...

Haha, sory, nie mówiłem, że na MD4 robię.... :)

To fajanSony 640... pisałem, że obsiadł...:(

A taki był fajny... longplay miał....

Pozdr.

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » sobota 07 lut 2004, 06:22

...

Pozdr....

a wlasnie jak brzmi tryb longplay bo nigdy nie miałem okazji usłyszec czy to sie nadaje do powaznego zastosowania czy brzmi to juz jak mp3?

pozdrawiam

paweł

Awatar użytkownika
student

Post autor: student » sobota 07 lut 2004, 15:55

...

...

Pozdr....

a wlasnie jak brzmi tryb longplay bo nigdy nie miałem okazji usłyszec czy to sie nadaje do powaznego zastosowania czy brzmi to juz jak mp3?

pozdrawiam

paweł

...

No, załóżmy że MD w ogóle nadaje się do poważnego zastosowania...

Już jak Mp3? Czyli jak? Idę o zakład, że nie odróżnisz dobrego Mp3 od Wava. Ogólnie biorąc, dźwięk w MD jest kompromisem pomiędzy jakością a wielkością pliku. Jeśli chodzi o tryb Longplay kontra Normal, różnica w jakości jest niewielka, w przypadku wielu rzeczy, do których gawiedź używa MD - niezauważalna. Co innego Longplay4 - czterokrotnie dłuższy czas zapisu - to już chyba tylko do nagrywania przemówień...

pasmo od góry jest mocno ograniczone.

Pozdr.

wlodek1969

Post autor: wlodek1969 » sobota 07 lut 2004, 17:21

MD4 to bardzo fajna maszynka.zepsula mi się dopiero po 6-ciu latach ostrego pałowania.Stało się to wtedy gdy z sufitu budynku w ktorym grałem zaczęła kapać woda.Zbyt pozno zareagowałem i chcialem dokonczyc pseudo imprezę.Uważaj z wilgocią.Nie baw się w żadne longplaye itp jezeli dbasz o sluchacza.Szkoda ze brakuje mu wejść i wyjść cyfrowych.Zobacz który atrac ma Twoja maszynka.Mój to jeden z pierwszych egzemplarzy i trochę łamał blachy.Jednak to bylo słyszalne tylko na sluchawkach.Poszedł power i było dobrze(używałem do bębnów).Nie mozna przesterować nagrania bo zaczyna brzmieć paskudnie.Napęd troche głośny ale nie należy sie tym przejmować.Ogolnie to solidnie zrobiony sprzet i nie zamieniaj go na klocka od wieży.Pozdrawiam.

Gram rozne gatunki muzyczne.Lubie dobra muze.Pozdrawiam wszystkich o podobnych upodobaniach

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » sobota 07 lut 2004, 21:10

hehe co do tego odróznienia to mozemy sie załozyc :):) jestem pewniakiem :):):):):):):):):-D

oczywiscie zaraz poleci na mnie grom ze jesli złote ucho to czemu md :)?:)

hihih

ja jestem przekonany ze w trakcie grania z "loopami" gdy bebniaz gra i cała reszta to wady md sa zakrywane ,a pewnosc działania md jest dla mnie na 99% :)(1% to zawsze złosliwosc rzeczy martwych);)

Juz duzo było na ten temat w archiwum , wiec moze nie bede zaczynał :):)

Pozdrawiam i dzieki za wszystko :)

PAWEŁ

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » niedziela 08 lut 2004, 09:19

z woda nie ma zartów :)

a co do wejsc i wyjsc cyfrowych to myslałem ze dostanie je nowa md4s ,ale jak zawsze polityka firmy jest dziwna :(

Jaka firma produkuje takie rejestratory na md data ,czy jest cos lepszego ?

Pozdrawiam

PAWEŁ

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » sobota 14 lut 2004, 14:38

...MD4 to bardzo fajna maszynka.zepsula mi się dopiero po 6-ciu latach ostrego pałowania.Stało się to wtedy gdy z sufitu budynku w ktorym grałem zaczęła kapać woda.Zbyt pozno zareagowałem i chcialem dokonczyc pseudo imprezę.Uważaj z wilgocią.Nie baw się w żadne longplaye itp jezeli dbasz o sluchacza.Szkoda ze brakuje mu wejść i wyjść cyfrowych.Zobacz który atrac ma Twoja maszynka.Mój to jeden z pierwszych egzemplarzy i trochę łamał blachy.Jednak to bylo słyszalne tylko na sluchawkach.Poszedł power i było dobrze(używałem do bębnów).Nie mozna przesterować nagrania bo zaczyna brzmieć paskudnie.Napęd troche głośny ale nie należy sie tym przejmować.Ogolnie to solidnie zrobiony sprzet i nie zamieniaj go na klocka od wieży.Pozdrawiam.

...

Mam pytanko , nie próbowałes naprawic tego md4 ?

Jak tak to ile krzykneli za naprawe?

Pozdrawiam

PAWEŁ

wlodek1969

Post autor: wlodek1969 » sobota 14 lut 2004, 17:52

Serwis Yamahy to dno pod tym względem.Wysłałem go do nich.Miał dziwną przypadłość ze czasami przeskakiwał na nagraniu a czasami chodził jak należy.Trzymali go tydzień i stwierdzili ze oni nic w nim nie widzą i odesłali mi go.Mój znajomy wymieniał laser w MD8 takze w serwisie.Czekał miesiąc i oczywiscie wykasowali go na jakąś kosmiczną kwotę(chyba ok.1.200zł+wymiana)Takze z naprawami jest cieniutko.Pozdrawiam
Gram rozne gatunki muzyczne.Lubie dobra muze.Pozdrawiam wszystkich o podobnych upodobaniach

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » niedziela 15 lut 2004, 14:26

...Serwis Yamahy to dno pod tym względem.Wysłałem go do nich.Miał dziwną przypadłość ze czasami przeskakiwał na nagraniu a czasami chodził jak należy.Trzymali go tydzień i stwierdzili ze oni nic w nim nie widzą i odesłali mi go.Mój znajomy wymieniał laser w MD8 takze w serwisie.Czekał miesiąc i oczywiscie wykasowali go na jakąś kosmiczną kwotę(chyba ok.1.200zł+wymiana)Takze z naprawami jest cieniutko.Pozdrawiam...

No to extra :(

A tak wogóle to uzywałes go w jakis "extremalnych" warunkach ?np. duzy pył kurz itd ?:)

pozdrawiam

PAWEŁ

wlodek1969

Post autor: wlodek1969 » niedziela 15 lut 2004, 22:32

Grałem na nim trochę koncertów na powietrzu i jakies tandetne chałtury po to żeby zarobić na sprzęt.Zwrócił mi się po 4 miesiącach użytkowania.Kurz lepiej znosi jak wilgoć i wodę.Nie lubi bliskości głośników.Ogólnie to naprawdę dobra maszyna na estradę.Uzywa Adam Sztaba,Pilichowski z Olszakiem(takze do bębnów) i paru innych dinozaurow krajowej sceny i nie wstydzą się tego.Sprawdza się wlaśnie do bębnów czy chórków.Puszczanie z niego całych gęstych aranżacji stereo mija się z celem i to typowo chałturnicze podejscie do tematu i myslę ze nie będziesz tego praktykował.Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ