...No mic100 to kiepska opcja z tego co słyszałem. Ale mówię o czymś co miało by jakiś większy wpływ na ocieplenie wokalu.. Nie wiem jak ten mic2200.. No i.. czy te wbudowane preampy wystarczą?
...
Co wy wszyscy z tym "ocieplaniem" brzmienia ?
Zauważyłem, ze ostatnio u wszystkich muzyków na ustach siedzą takie 2 słowa klucze - "lampowe" i "analogowe". Niektórzy ci bardziej poje.... e przepraszam, ekscentryczni dorzucą hasło "taśma".
Próbują mi jeden z drugim wmówić, że wokal przepuszczony przez kanał jakiegoś starego, dowalonego MACKIE będzie lepszy, niż wpięty bezpośrednio w RME czy chociażby PRESONUSA. Do tego zobaczą jeszcze na bębnach jakieś "badziewne" AUDIO-TECHNIKI a nie "legendarne" SHURE SM 57 i już tragedia i zgrzytanie zębami... Więcej panowie słuchają propagandy niż głosu rozsądku....
offtopic: ostatnio spotkałem w sklepie muz. gościa, który akompaniuje na fortepianie pewnemu znanemu "bardowi", dobry i chyba dość znany pianista... i powiedział, że... w dzisiejszych czasach nagrywanie żywego fortepianu, to już tylko i wyłącznie EKSTRAWAGANCJA - cytuję dosłownie.... co na to przeciwnicy "elektronicznej herezji" ?
Emu 0404 USB 2.0 + laptop
- Tasiorowski
Re: Emu 0404 USB 2.0 + laptop
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141
po co znow rozdrapujesz ten beznadziejny temat analog vs cyfra?bylo juz setki postow na ten temat............
...Tak czytelnej i konkretnej odpowiedzi szukałem przez baaardzooo długi czas.
Bardzo dziękuję STG
Jeżeli możesz podać mi jakiś namiar do siebie, będę wdzięczny.
Pozdrawiam
...
I ja dołączam się do podziękowań za konkretną wypowiedź. Sam rozglądać się zaczynam nad cichym i wydajnym komputerem (pewnie będzie to notebook) z dobrą kartą zewnętrzną. Również grywam na klawiszach i również chcę zająć się rejestracją swych pomysłów z uwzględnieniem instr. wirtualnych.
Bardzo dziękuję STG
Jeżeli możesz podać mi jakiś namiar do siebie, będę wdzięczny.
Pozdrawiam

I ja dołączam się do podziękowań za konkretną wypowiedź. Sam rozglądać się zaczynam nad cichym i wydajnym komputerem (pewnie będzie to notebook) z dobrą kartą zewnętrzną. Również grywam na klawiszach i również chcę zająć się rejestracją swych pomysłów z uwzględnieniem instr. wirtualnych.
zapraszam do odwiedzin mojej strony:
www.michalgomulka.com
www.michalgomulka.com