NS-10 kontra Genelec 1029A

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
stereophonic
Kontakt:

Re: NS-10 kontra Genelec 1029A

Post autor: stereophonic » czwartek 29 sty 2004, 10:41

...A może Yamahy MSP 5?

Jak to cos pomoze to IMO wszystko lepsze od MSP5 ...

Kurna Blaszka, co to IMO, ? jesli piszesz to pisz tak aby wszyscy mogli Cie zrozumiec .

MSP5 wcale nie sa takie złe . jak pisze Kolega od MATIZA sa nastepcami NS10 , graja inaczej, moim zdaniem bardziej przyjaznie dla ucha , co sie tyczy TAPCO , nie słyszałem tych monitorow i ciezko cos o nich powiedziec , Moze powinienes udac sie gdzies do sklepu gdzie jest mozliwosc odsłuchania i porownania rozne modele , w innym wypadku mozesz kupic cos co nie bedzie Ci odpowiadac . kilka lat temu przeczytałem w jakims pismie, włansie nie wiem czy to nie była E&S opinje o Soundcraft Absolute 4P , zakupilem te monitory . całe szczescie ze zwrocili pieniadze, w innym wypadku musiałbym sie do dzisiaj z nimi meczyc . Grumt to rozumiec co sie słyszy , i dobrac monitory tak aby sobie ułatwic prace a nie utrudniac .Moj kolega ktory całe zycie odsłuchiwał na konsumenckim komplecie Kenwooda z właczona EQ ( laudnes) nie potrafi odsłuchiwac na monitorach . Wybierz sie do jkiegos wiekszego sklepu i porownaj rozne typy monitorow ,

Pozdrawiam Stereophonic

Max_to_max

Post autor: Max_to_max » czwartek 29 sty 2004, 11:12

Wybierz sie do jkiegos wiekszego sklepu i porownaj rozne typy monitorow ,

...

Tak bym chętnie zrobił, ale Alesis M1 Active są dostępne podobno tylko na zamówienie... a importer jest w Sopocie :) Ja jestem z Wawy i nie wiem czy jakaś firma weźmie je zciągnie dla mnie jeśli powiem że chcę najpierw posłuchać. Chyba że wiecie gdzie można posłuchać Alesisów? Bo jeśli chodzi o Eventy to nie ma problemu, lecz ja wolę Alesisy :)

Pozdrawiam

Bartek

DogHead

Post autor: DogHead » czwartek 29 sty 2004, 11:15

...importer jest w Sopocie :) Ja jestem z Wawy...

Sprobuj w sklepie Rock'n'Roll na E. Plater. Tam powinni Ci pomoc.

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » czwartek 29 sty 2004, 19:03

......A może Yamahy MSP 5?

Jak to cos pomoze to IMO wszystko lepsze od MSP5 ...

Kurna Blaszka, co to IMO, ? jesli piszesz to pisz tak aby wszyscy mogli Cie zrozumiec .

MSP5 wcale nie sa takie złe . jak pisze Kolega od MATIZA sa nastepcami NS10 , graja inaczej, moim zdaniem bardziej przyjaznie dla ucha ,

## ROTFL!!! Za dużo naczytałeś się materiałów reklamowych Yamahy MSP5 następcami NS10 - dobre... Miksowałeś coś na jednych i drugich? I co? Nie słyszysz zasadniczej różnicy - na korzyść NS10 oczywiście? jedyną zaletą MSP5 jest to, że do niedawna były najtańsze na rynku...

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
stereophonic
Kontakt:

Post autor: stereophonic » czwartek 29 sty 2004, 19:20

ROTFL!!! Za dużo naczytałeś się materiałów reklamowych Yamahy MSP5 następcami NS10 - dobre... Miksowałeś coś na jednych i drugich? I co? Nie słyszysz zasadniczej różnicy - na korzyść NS10 oczywiście? jedyną zaletą MSP5 jest to, że do niedawna były najtańsze na rynku...

Pozdro

Groover...

oczywiscie ze Miskowałem , NS-10 posiadam a MSP5 przez pewnien okres miałem u siebie . i wcale nie uwazam ze sa złe. Mi osobiscie sie bardziej podobało brzmienie MSP5 ,
Pozdrawiam Stereophonic

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » czwartek 29 sty 2004, 19:29

... ROTFL!!! Za dużo naczytałeś się materiałów reklamowych Yamahy MSP5 następcami NS10 - dobre... Miksowałeś coś na jednych i drugich? I co? Nie słyszysz zasadniczej różnicy - na korzyść NS10 oczywiście? jedyną zaletą MSP5 jest to, że do niedawna były najtańsze na rynku...

Pozdro

Groover...

oczywiscie ze Miskowałem , NS-10 posiadam a MSP5 przez pewnien okres miałem u siebie . i wcale nie uwazam ze sa złe. Mi osobiscie sie bardziej podobało brzmienie MSP5 ,...

NS10 - to Kicha chociaz sa w prawie kazdym studio , NSP5 - tez nie sa Super ale wole NSP5

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » czwartek 29 sty 2004, 19:30

oczywiscie MSP5

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » czwartek 29 sty 2004, 19:47

...oczywiscie MSP5 ...

miksowałeś wokale na MSP5? Tak tylko pytam...

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » czwartek 29 sty 2004, 21:27

A ja tam wolę MSP5 od M1, nie mówiąc już o NS10. Oczywiście są bardzo dalekie od ideału i są wynikiem kompromisu, jednak przy tej cenie jest to kompromis, z którym można żyć.

BTW, jeśli w głośnikach jest czegoś za wiele (jak MSP5), to zawsze można to jakoś skorygować/skompensować, ale gorzej jeśli im czegoś ewidentnie brakuje

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » czwartek 29 sty 2004, 22:27

Na poczatek sprobuj tu: IMO ROTFL itp

MSP5 wcale nie sa takie złe . jak pisze Kolega od MATIZA sa nastepcami NS10 , graja inaczej, moim zdaniem bardziej przyjaznie dla ucha

IMO sa gorsze od NS10. Jezeli sa nastepcami, to powinny byc podobne, a nie inne.

ODPOWIEDZ