Cubase 4 - powinien zobaczyć Amplitube?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Laliszon

Cubase 4 - powinien zobaczyć Amplitube?

Post autor: Laliszon » wtorek 17 lip 2007, 22:47

Czy cubase 4 powinien jako plug in zobaczyć amplitube. (chyba tak ale dlaczego się nie pokazuje?)

fux

Re: Cubase 4 - powinien zobaczyć Amplitube?

Post autor: fux » środa 18 lip 2007, 00:33

...Czy cubase 4 powinien jako plug in zobaczyć amplitube. (chyba tak ale dlaczego się nie pokazuje?)

...
bo może masz pirata???

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » środa 18 lip 2007, 00:57

Zapomniałem dodać że na macbooku, samo działa nie widzi go tylko cubase. Pokaż mi nielegalny cubase 4 na maca duo na intelu.

Awatar użytkownika
Jackal

Post autor: Jackal » środa 18 lip 2007, 07:22

...
Zapomniałem dodać że na macbooku, samo działa nie widzi go tylko cubase. Pokaż mi nielegalny cubase 4 na maca duo na intelu. ...
Nie przejmuj sie....to sa przewrażliwieni ludzie, a niektórzy to paranoicy. Ścigaja i piętnuja piraty z zapałem godnym Kaczyńskich szukających postkomunistów. Cień podejrzenia, że masz pirata i leżysz. Nie usprawiedliwiam piractwa ale dla mnie to jest chore....
A co do Twojego pytania, to cos rzeczywiście musi być nie tak.Z tego co pamiętam (bo go już nie mam-nie spodobał mi sie i nie zamierzam kupić) to u mnie przeniesienie beszczelne tego plugina z katalogu innego programu do Cubase (tylko, że ja mam SX3) spowodowało, że od razu go zaczaił. Trza by może spróbować wskazać katalog z pluginem, przenieść w inne miejsce (np czasowo stworzyć podfolder z np. GITARY), albo po prostu reinstalke sobie walnąć (u mnie to pomagało jak Kubuś zaczął wariować).
[addsig]
Śniło sie wam kiedyś, że się obudziliście?

Awatar użytkownika
Jackal

Post autor: Jackal » środa 18 lip 2007, 07:34

Aha...mam nadzieję, że nie instalowałes go jako DX?
[addsig]
Śniło sie wam kiedyś, że się obudziliście?

Awatar użytkownika
Freemind

Post autor: Freemind » środa 18 lip 2007, 07:51

...
Zapomniałem dodać że na macbooku, samo działa nie widzi go tylko cubase. Pokaż mi nielegalny cubase 4 na maca duo na intelu. ...
Jeśli chodzi o maki na intelu to Cubase 4 zobaczy tylko i wyłącznie pluginy/instr. tzw. Universal Binary - pisane na PowerPC i x86. Jako standalone to działa w trybie emulacji, natomiast C4 nie dopuszcza wtyczek pisanych pod PowerPC, z wiadomych zresztą względów. W tej sytuacji należy zaopatrzyć się w Amplitube'a oznaczonego jako Universal Binary (UB).
IroN Audio i7 4.2GHz (Kaby Lake) 16GB RAM, OS X Sierra, / Universal Audio Apollo Quad / Wes Audio Beta76 / Novation 61SL MkII / NI Maschine / Pro Tools 12.8 / Cubase 9.5 Pro / PSP Total Pack / D16 / Waves / NI Komplete 8 Ultimate / Arturia V Collection

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » środa 18 lip 2007, 09:45

Sciągnę demo i przypatrzę się temu, ciekawe że demo tej samej firmy czyli jimi hendrix działa jako plugin, jesli chodzi że zainstalowalem to jako dx to raczej niemożliwe bo nie ma takiej opcji przy instalacji

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » środa 18 lip 2007, 12:05

Sciągnąłem oczywiście wiem że chodzi o uiversal binary, ale jakoś nie dzałapomimo kolejnej instalacji. Może poprostu ten plug nie chce działć z cubase 4 i tyle. Tylko czemu ten cholerny Jimi H dziala a przecie to ten sam sort.

Awatar użytkownika
Freemind

Post autor: Freemind » środa 18 lip 2007, 12:34

Upewnij się czy plik dll (w przypadku PC) jest w katalogu VST Plugins. Można też spróbować ręcznie odświeżyć listę pluginów. Może pomoże.
Czy wcześniej na tym systemie nie był zainstalowany Cubase SL/SX 3 ?
IroN Audio i7 4.2GHz (Kaby Lake) 16GB RAM, OS X Sierra, / Universal Audio Apollo Quad / Wes Audio Beta76 / Novation 61SL MkII / NI Maschine / Pro Tools 12.8 / Cubase 9.5 Pro / PSP Total Pack / D16 / Waves / NI Komplete 8 Ultimate / Arturia V Collection

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » środa 18 lip 2007, 13:35

...Upewnij się czy plik dll (w przypadku PC) jest w katalogu VST Plugins. Można też spróbować ręcznie odświeżyć listę pluginów. Może pomoże.
Czy wcześniej na tym systemie nie był zainstalowany Cubase SL/SX 3 ?...
Niestety robię na MACU ( z blaszakiem to bym wiedział że biega o dll) od nowości mam cubase 4 oryginalny z kluczem, ik ampeg svx chodzi bez problemu, jimi hendrix też łaski nie robił, natomiast jedynie nie robi amplitube chm nie mam pojęcia dlaczego. Programy są oryginalne w opisie jest napisane że powinny chodzić właśnie pod cubase 4.

ODPOWIEDZ