Małe nagłośnienie aktywne

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
cocktailmusic

Małe nagłośnienie aktywne

Post autor: cocktailmusic » środa 01 sie 2007, 22:38

Witam poszukuję małego aktywnego magłosnienia na 8 max 10 calowych głosnikach.
myślałem o Yamaha stagepas 300 ale cena dobija(ok 2100,-)
Co powiecie mna OMNITRONIC KB 208A podobne parametry,a w koncu Yamaha to też chinczyk.Myślałem tez o Behringer EUROLIVE B215A ale za wielkie gabaryty i nie potrzebyje takiego nagłosnienia bo durze już mam (aktywne.2x sat + SB)
Dodam że sprzęt jest mi potrzebny do akustycznego grania Gitara+Sax, na odsłuchy, oraz do puszczania muzyki mechanicznej(ew karaoke).
A może polecilibyśie coś innego?
Pozdrawiam i dzięki za pomoc.

cocktailmusic

Re: Małe nagłośnienie aktywne

Post autor: cocktailmusic » środa 01 sie 2007, 22:42

...Witam poszukuję małego aktywnego magłosnienia na 8 max 10 calowych głosnikach.
Co powiecie mna OMNITRONIC KB 208A podobne parametry,a w koncu Yamaha to też chinczyk.Myślałem tez o Behringer EUROLIVE B215A ale za wielkie gabaryty i nie potrzebyje takiego nagłosnienia bo durze już mam (aktywne.2x sat + SB)
Dodam że sprzęt jest mi potrzebny do akustycznego grania Gitara+Sax, na odsłuchy, oraz do puszczania muzyki mechanicznej(ew karaoke).
Pozdrawiam i dzięki za pomoc....
Sorki za "durze" oczywiście poprawiam Duze !

Awatar użytkownika
acoto

Post autor: acoto » czwartek 02 sie 2007, 14:10

właściwie wszystkie tanie kolumienki mają tweeter piezo i kiepskie woofery, podobno nieżle sprawuje się sprzęt RH / z tych najtańszych/.
jednak szukał bym z "normalnym" gwizdkiem.

pmp

Post autor: pmp » czwartek 02 sie 2007, 20:30

...właściwie wszystkie tanie kolumienki mają tweeter piezo i kiepskie woofery, podobno nieżle sprawuje się sprzęt RH / z tych najtańszych/.
jednak szukał bym z "normalnym" gwizdkiem....
napisz do mnie, myślę że mogę coś polecić....sam tego używam, to chyba niezła rekomendacja...
Właściciel firmy PMP ELECTRONICS – ponad ćwierć wieku doświadczeń w branży aparatury estradowej. Głośniki-produkcja i serwis,zestawy głośnikowe, kompletne systemy nagłaśniające.

pmp

Post autor: pmp » czwartek 02 sie 2007, 20:48

...Witam poszukuję małego aktywnego magłosnienia na 8 max 10 calowych głosnikach.
Pozdrawiam i dzięki za pomoc....

w mailu podam wszystkie dane tech, oraz załączę fotki fajnych paczek
aktywnych / niemieckich / wystarczy napisać: pmp@plusnet.pl
Właściciel firmy PMP ELECTRONICS – ponad ćwierć wieku doświadczeń w branży aparatury estradowej. Głośniki-produkcja i serwis,zestawy głośnikowe, kompletne systemy nagłaśniające.

Awatar użytkownika
djco

Post autor: djco » piątek 03 sie 2007, 06:23

Proponuję aktywne kolumny Yamaha MSR 400. Sam posiadam takie od paru dni. Dla mnie rewelka i niczym nie odbiegają od JBL. Moc tych głośników to 225 W na szerokopasmowym 12" głośniku i 75 na gwizdek (normalny gwizdek nie żaden piezzo). Są lekkie i bardzo mobilne. Cena jednej kolumny to około 2000 złotych.
Muzyk

cocktailmusic

Post autor: cocktailmusic » piątek 03 sie 2007, 15:53

...Proponuję aktywne kolumny Yamaha MSR 400. Sam posiadam takie od paru dni. Dla mnie rewelka i niczym nie odbiegają od JBL. Moc tych głośników to 225 W na szerokopasmowym 12" głośniku i 75 na gwizdek (normalny gwizdek nie żaden piezzo). Są lekkie i bardzo mobilne. Cena jednej kolumny to około 2000 złotych....
No własnie cena 2000 za jedną kolumne odpada..............
Behrongery 212B grają całkiem fajnie i mogę kupic za 724,99 lae sa za"wielkie"
Ideałem był by SATGEPAS 300 Yamahy , ale cena 2000,- dobija.
Dzięki wszystkim za informacje.

cocktailmusic

Post autor: cocktailmusic » piątek 03 sie 2007, 22:54

...Z takich małych to masz dB Technologies, RCF, ale ceny sa wyższe.

Ja bym brał Behringera, 725zł to śmieszna cena za takie zestawy, wymiarami wcale nie są takie duże...
...
bawiłem się nimi przedwczoran ,max 10" Behringery ładnie grają ale za wielkie.

ODPOWIEDZ