Filtry VST

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
TraDeus

Filtry VST

Post autor: TraDeus » poniedziałek 22 wrz 2008, 22:11

Witam!
Bardzo bym chciał, abyście mi doradzili Waszym zdaniem najlepsze filtry w formacie VST. Mile widziane darmowe wersje, chociaż proszę również pisać o tych za których posiadanie należy zapłacić. Chodzi mi o jakieś niekoniecznie skomplikowane filtry typu LP, HP, BP.
Dziekuje i pozdrawiam serdecznie!

Awatar użytkownika
fabian
Kontakt:

Re: Filtry VST

Post autor: fabian » poniedziałek 22 wrz 2008, 23:07

z free uzywam tego: http://www.kaosaudio.com/tone2-bifilter-free/

z platnych trzeba zwrocic uwage na psp nitro i waldorf d-pole.. ten drugi jest w zestawie waldorf edition i calosc mozna kupic za 350PLN
[addsig]
the Sun Personality

melwin

Post autor: melwin » poniedziałek 22 wrz 2008, 23:18

dla mnie najciekawszy jest cubase'owski toniq

Awatar użytkownika
OYCIECPIOTR

Post autor: OYCIECPIOTR » wtorek 23 wrz 2008, 07:47

PSP NITRO - popieram w 100% - kapitalna maszynka. Jednak, jakbym potrzebował filtracji, kupiłbym zewnętrzny efekt - np. klasycznego Mooga z serii Moogerfooger...
[URL=http://chomikuj.pl/MISIORPLIKI/SAMPLE+24bity]darmowe sample analogów[/URL]

Awatar użytkownika
Kubańczyk

Post autor: Kubańczyk » wtorek 23 wrz 2008, 09:36

Jeśli chodzi o brzmienie to polecam pakiet TC Native Bundle. Po kilku latach używania filtrów w E-mu E5000Ultra tylko te wydają mi się być na tyle brzmiące, że warto je używać. Oczywiście powyższe podpowiedzi kolegów również znam i sprawdziłem ich działanie w boju. Piszczą niemiłosiernie (odradzam waldorfa szczegolnie) i brzmią tak, że człowiek ciągle szuka soundu, grzebiąc i grzebiąc w pluginach - które nie brzmią.
Te TC o których napisałem dają szybko interesujący smak w podanym sygnale audio. Ja używam naraz np 2 filtry (lp hp) i do tego korektor. Szczerze polecam.
Lubię: klawisze, samplery, realizację, programowanie, DIY. Muzyka dub i okolice.

TraDeus

Post autor: TraDeus » wtorek 23 wrz 2008, 14:22

dzięki Panowie za Wasze propozycje :)
poczytam sobie więcej na temat polecanych przez Was artykułów i na pewno na jakiś sie zdecyduje, a póki co potestuje sobie wersje darmowe i dema ;)

Marck9

Post autor: Marck9 » wtorek 23 wrz 2008, 22:32

...z free uzywam tego: http://www.kaosaudio.com/tone2-bifilter-free/

z platnych trzeba zwrocic uwage na psp nitro i waldorf d-pole.. ten drugi jest w zestawie waldorf edition i calosc mozna kupic za 350PLN
...
Ja ostatnio kupiłem Waldorf Edition za jakieś 185zł. Wystarczy poszukać po sklepach internetowych.

Pozdrawiam
Marck9 - Warszawa

ODPOWIEDZ