8 - wejść z interfejsu - Lenovo c3000 N500
- Mariusz1333
8 - wejść z interfejsu - Lenovo c3000 N500
Koledzy
przymierzam się do zakupu notebooka - wybór padł na Lenovo.
1. Czy firewire zadziala z Presonusem fs 2626 - w planach mam zakup (chodzi o chipset)
2. Czy wystarczy do zgrania 8 mikrofonów poprzez jakis interfejs Fire wire:
a) Lenovo c3000 N500 3GB Ram,(dual Core) 1700,- MM
czy jednak
b) Lenovo sl500 ew y530 - Core 2 Duo reszta jw. 2700,-
W obu przyp dysk 7200rpm
1. Czy firewire zadziala z Presonusem fs 2626 - w planach mam zakup (chodzi o chipset)
czy jednak
W obu przyp dysk 7200rpm
Re: 8 - wejść z interfejsu - Lenovo c3000 N500
nowy lap nie gra zadnej oli - poradzi sobie wszystko o ile nie jest na gownianym celeronie czy atomie
jedyny problem czy da rade presonus - nie maja jakiegos forum?
jedyny problem czy da rade presonus - nie maja jakiegos forum?
maja maja... forums.presonus.com ... czasami tam zagladam
[addsig]
[addsig]
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
...Koledzy
czy jednak
W obu przyp dysk 7200rpm...
Wiele zależy od kontrolera fire wire w twoim laptopie
jak bedzie to kontroler z belkina lub texas instruments to na pewno pojdzie. Wlasnie rozgryzam podbna sprawe. Przy interefejsach firewire
bardzo wiele zależy od tego czy jest płynny strumień danych możesz mieć
najlepszego laptopa z kontrolerem firewire typu no name i klops.
Najwyzej kupisz sobie kontroler na express card ja własnie to musze zrobić bo mam mocnego laptopa z dziadowskim kontrolerem.
czy jednak
W obu przyp dysk 7200rpm...
Wiele zależy od kontrolera fire wire w twoim laptopie
jak bedzie to kontroler z belkina lub texas instruments to na pewno pojdzie. Wlasnie rozgryzam podbna sprawe. Przy interefejsach firewire
bardzo wiele zależy od tego czy jest płynny strumień danych możesz mieć
najlepszego laptopa z kontrolerem firewire typu no name i klops.
Najwyzej kupisz sobie kontroler na express card ja własnie to musze zrobić bo mam mocnego laptopa z dziadowskim kontrolerem.
uwielbiam cisze bo wtedy głosy słyszę
Moje Lenovo kupiłem po to żeby czasami zrobić jakieś mini nagranie w terenie, po pierwszym podłączeniu działało wszystko ok...jaja zaczęły się dziać przy dłuższym użytkowaniu, niby wszystko OK ale na godzinnym nagraniu brakuje jakichś 40 sekund materiału... Nie wiem o co w tym chodzi ale po miesiącu podłączania i wyłącznia interfejsu audio zaczęły się takie jaja,że 20 sekund działa normalnie i potem taki wysoki pisk - zerwanie połącznia FW. W chwili obecnej zakupiłem macbooka pro i nawet driverów nie musiałem instalować...HULA pięknie...

...Moje Lenovo kupiłem po to żeby czasami zrobić jakieś mini nagranie w terenie, po pierwszym podłączeniu działało wszystko ok...jaja zaczęły się dziać przy dłuższym użytkowaniu, niby wszystko OK ale na godzinnym nagraniu brakuje jakichś 40 sekund materiału... Nie wiem o co w tym chodzi ale po miesiącu podłączania i wyłącznia interfejsu audio zaczęły się takie jaja,że 20 sekund działa normalnie i potem taki wysoki pisk - zerwanie połącznia FW. W chwili obecnej zakupiłem macbooka pro i nawet driverów nie musiałem instalować...HULA pięknie...
...
Gratuluję koledze pragne jednak zauważyć nie każdego stać na kupienie macbooka pro. Co wynika z części pierwszej tego tematu na forum.

Gratuluję koledze pragne jednak zauważyć nie każdego stać na kupienie macbooka pro. Co wynika z części pierwszej tego tematu na forum.
uwielbiam cisze bo wtedy głosy słyszę
Nie kupuj notebooka Lenovo z serii, które wymieniłeś.
Np. seria sl500 wykonana jest pod stylistykę ThinkPad – beznadziejna konstrukcja (plastik - ochyda itp.), dotyczy to także serii N.
Jeśli chcesz kupić dobrego notebooka tej firmy to zainteresuj się modelami T61 no i… ewentualnie z serii R (np. R61i). Procesor Core 2 Duo min. 4Mb cache.
Np. seria sl500 wykonana jest pod stylistykę ThinkPad – beznadziejna konstrukcja (plastik - ochyda itp.), dotyczy to także serii N.
Jeśli chcesz kupić dobrego notebooka tej firmy to zainteresuj się modelami T61 no i… ewentualnie z serii R (np. R61i). Procesor Core 2 Duo min. 4Mb cache.
- Mariusz1333
...Nie kupuj notebooka Lenovo z serii, które wymieniłeś.
...
Dzięki wszystkim za porady, INES trochę mnie zmartwiłes ostatnimi poradami, bo r61 nie ma pada(sorry dla mnie ważne) a T61 własnie oglądam, chyba nie mają firewire... Ale popatrzę.
W tak zwanym międzyczasie wymysliłem genialną konfigurację noteeboka do nagrań.
Do zabawy, net, itp kupuję notebooka z normalnym dyskiem (nawet 5400).
Do nagrań instaluje system na SSD co mam nadzieje rozwieje znacznie wszelkie dyskusje że dysk jest najsłabszym ogniwem ( a moze sie mylę?). Koszt ~400,- za 30GB. Zalety?
1. Superszybki
2. Nie zabrudzony netem, multimediami i grami
3. Zero wirusów -NIGDY nie podłączany do netu
Czy mój pomysł jest tak genialny jak prosty???
Jedyna wątpliwośc której nie sprawdziłem - interfejs ale chyba SATA.
...
Dzięki wszystkim za porady, INES trochę mnie zmartwiłes ostatnimi poradami, bo r61 nie ma pada(sorry dla mnie ważne) a T61 własnie oglądam, chyba nie mają firewire... Ale popatrzę.
W tak zwanym międzyczasie wymysliłem genialną konfigurację noteeboka do nagrań.
Do zabawy, net, itp kupuję notebooka z normalnym dyskiem (nawet 5400).
Do nagrań instaluje system na SSD co mam nadzieje rozwieje znacznie wszelkie dyskusje że dysk jest najsłabszym ogniwem ( a moze sie mylę?). Koszt ~400,- za 30GB. Zalety?
1. Superszybki
2. Nie zabrudzony netem, multimediami i grami
3. Zero wirusów -NIGDY nie podłączany do netu
Czy mój pomysł jest tak genialny jak prosty???
Jedyna wątpliwośc której nie sprawdziłem - interfejs ale chyba SATA.