Witam serdecznie. Mam pytanie - jak w Korg'u Trinton LE uaktywnić sterowanie przez PC? A mianowicie używam programu Cubase SX i po podłączeniu magistrali MIDI na kanale 1 gra mi tylko perkusja. Jest możliwość zmienienia barwy, ale tylko z poziomu instrumentu. Próbowałem resetować instrument i to nic nie pomogło. Gdzie jest jakaś opcja, umożliwiająca całkowitą komunikację instrumentu z komputerem przez magistralę MIDI (tak jak to było np. przy instrumencie Kawai KC-20 czy też Ensoniq SQ1+)... Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.
[addsig]
MIDI w Triton'ie
-
Re: MIDI w Triton'ie
Raczej tu na forum nie uzyskasz takiej odpowiedzi gdyz szanowni forumowicze nie grają na takich instrumentach(sporadycznie).Miałem kiedyś do testów Korg Karma i nie wiedzieć czemu miałem takze cięzkie problemy z Midi.Jezeli chodzi o wewnętrzny sekwencer wszystko działało,natomiast wywalić coś do komputera-klapa.
Gram rozne gatunki muzyczne.Lubie dobra muze.Pozdrawiam wszystkich o podobnych upodobaniach
...Miałem kiedyś do testów Korg Karma i nie wiedzieć czemu miałem takze cięzkie problemy z Midi.Jezeli chodzi o wewnętrzny sekwencer wszystko działało,natomiast wywalić coś do komputera-klapa...
Bzdura. Zarówno Triton jak i Karma doskonale daja sobie radę z MIDI. I to w obie strony. Trudno mi teraz "walić" z pamięci, ale zajrzyj do menu System/MIDI/TR. Komunikaty typu Program Change (lub dowolne) mogą być wyblokowane.
Bzdura. Zarówno Triton jak i Karma doskonale daja sobie radę z MIDI. I to w obie strony. Trudno mi teraz "walić" z pamięci, ale zajrzyj do menu System/MIDI/TR. Komunikaty typu Program Change (lub dowolne) mogą być wyblokowane.
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
Dziękujemy... jakoś do tego doszliśmy, a mianowicie nie należało tego szukać w menu Combi, tylko Seq - i tam zaznaczyć Multitrack record. Jeszcze jedno małe pytanko - czy można znaleźć pod tego Korga banki brzmień tak, żeby działały po zainstalowaniu na Cubase SX? Ewentualnie gdzie coś takiego można szukać? Bo nigdzie nie mogę znaleźć...
klawiszowiec, kompozytor, arranżer, od lat w domach kultury i nie tylko.