Zakupiłem urządzenie Motu Ultralite mk3. Wszystko z nim w porządku, brzmienie mi odpowiada itd. Mam jednak pewien problem: Nie jestem w stanie ustawić oddzielnej, niezależnej regulacji głośności dla wyjścia monitorowego i słuchawkowego. Gdy obniżam poziom sygnału wychodzącego z sumy na monitory obniża się jednocześnie głośność słuchawek. Czy jest możliwa konfiguracja Cuemixa taka, żeby ten problem nie występował? Oczywiście mogę używać dodatkowo małego mikserka, ale to jest podczas pracy w terenie kolejna zabawka do transportu i podłączania.
Motu Ultralite mk3 - monitoring na słuchawkach
Re: Motu Ultralite mk3 - monitoring na słuchawkach
...
Zakupiłem urządzenie Motu Ultralite mk3. Wszystko z nim w porządku, brzmienie mi odpowiada itd. Mam jednak pewien problem: Nie jestem w stanie ustawić oddzielnej, niezależnej regulacji głośności dla wyjścia monitorowego i słuchawkowego. Gdy obniżam poziom sygnału wychodzącego z sumy na monitory obniża się jednocześnie głośność słuchawek. Czy jest możliwa konfiguracja Cuemixa taka, żeby ten problem nie występował? Oczywiście mogę używać dodatkowo małego mikserka, ale to jest podczas pracy w terenie kolejna zabawka do transportu i podłączania....
W tej chwili nie mam przy sobie Motu (dokładnie tego samego), ale z tego co kojarzę, to koło gniazda słuchawkowego znajduje się potencjometr, który umożliwia regulację głośności słuchawek, a po wciśnięciu wyjścia głównego. Nie wiem czy o to Ci chodzi, ale wydaje mi się, że w ten właśnie sposób można niezależnie ustawić dynamikę na obu tych wyjściach. Pozdrawiam
Ten potencjometr reguluje poziomy na wyjściu głównym a po wciśnięciu w słuchawkach. To prawda. Ale nawet gdy słuchawki są ustawione na najwyższym poziomie to ściszenie sumy ścisza automatycznie słuchawki. I z tym problemem nie mogę sobie poradzić.
W tej chwili nie mam przy sobie Motu (dokładnie tego samego), ale z tego co kojarzę, to koło gniazda słuchawkowego znajduje się potencjometr, który umożliwia regulację głośności słuchawek, a po wciśnięciu wyjścia głównego. Nie wiem czy o to Ci chodzi, ale wydaje mi się, że w ten właśnie sposób można niezależnie ustawić dynamikę na obu tych wyjściach. Pozdrawiam...
No tak, to też prawda. W wolnej chwili spróbuję to rozgryźć, bo mnie też to interesuje :) Pozdrawiam
...
No tak, to też prawda. W wolnej chwili spróbuję to rozgryźć, bo mnie też to interesuje :) Pozdrawiam
...
Jeśli uda Ci się to rozgryżć to proszę ewentualnie o informację.