Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
-
af2p
mam reasona 2.0. wiem ze moze wspolpracowac z cubase i moj reason wspolpracuje.moge odtwarzac z cubase dzwieki z reason.ale nie wiem co dalej.czy mozna umieszczac slady z reasona na cubase?jak tak to w jaki sposob.
i jeszcze jedno czy jest jakas polska instrukcja do reasona?
z gory dziekuje
chce dostac sie na rezyserie dzwieku!!!
-
Ryba
Polskiej instrukcji nie ma i chyba nie będzie. Nie wiesz co dalej? Co dusza zapranie!Jeśli masz już jakiś aranż zrobiony w Reason'e to możesz go zapisaę jako Midi file. Rozwiń FILE w Reasonie, tam jest interesująca Cię funkcja ( export as midi file). Zobacz też inne funkcje , bo są wielce przydatne.Ja wolę pracować z reasonem z poziomu cubasa ,bo jestem przyzwyczajony do obsługi i edycji w tym programie. Chociaż pewne elementy edycji robię z poziomu Reasona np przestraianie jakiegoś melodycznego loop'a w celu dopasowania jego tonacji do projektu.Jeśli masz już zapisaną aranżacje z reasona jako midi file , to możesz ją otworzyć w cubasie . W tym celu z File w cubasie wybierz import midi file . Więc ...... należy się 500 zł . poa ryba
-
af2p
...Polskiej instrukcji nie ma i chyba nie będzie. Nie wiesz co dalej? Co dusza zapranie!Jeśli masz już jakiś aranż zrobiony w Reason'e to możesz go zapisaę jako Midi file. Rozwiń FILE w Reasonie, tam jest interesująca Cię funkcja ( export as midi file). Zobacz też inne funkcje , bo są wielce przydatne.Ja wolę pracować z reasonem z poziomu cubasa ,bo jestem przyzwyczajony do obsługi i edycji w tym programie. Chociaż pewne elementy edycji robię z poziomu Reasona np przestraianie jakiegoś melodycznego loop'a w celu dopasowania jego tonacji do projektu.Jeśli masz już zapisaną aranżacje z reasona jako midi file , to możesz ją otworzyć w cubasie . W tym celu z File w cubasie wybierz import midi file . Więc ...... należy się 500 zł . poa ryba

...
dziekuje slicznie

naleznosc przesle poczta
-
minimalmusic
autor: minimalmusic » środa 17 wrz 2003, 19:47
dzisiaj w nocy ogladalem bajke na mtv, o dwoch agentach, 1 i 2 ..
i tam byl taki zly pan - ryba ..
-
af2p
a moze ktos wie o co chodzi w tym nowym samplerze w reasonie 20??dla mnie to czarnamagia
na razie tylko sie nim bawie a dobrze by bylo porobic cos konkretnego.
pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz
-
xvoice
autor: xvoice » czwartek 18 wrz 2003, 07:48
-
muscato
autor: muscato » czwartek 18 wrz 2003, 10:05
...a moze ktos wie o co chodzi w tym nowym samplerze w reasonie 20??dla mnie to czarnamagia
na razie tylko sie nim bawie a dobrze by bylo porobic cos konkretnego.
pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz...
czesc!! zobacz tu :
http://www.syntezatory.pl/index.php?opt=art&mid=7&kat=14&aid=50&sid=1
a na pewno co nieco sie zoorientujesz
narka
ZEN
residance - warsaw
destination - space
-
af2p
autor: af2p » niedziela 21 wrz 2003, 16:39
...Polskiej instrukcji nie ma i chyba nie będzie. Nie wiesz co dalej? Co dusza zapranie!Jeśli masz już jakiś aranż zrobiony w Reason'e to możesz go zapisaę jako Midi file. Rozwiń FILE w Reasonie, tam jest interesująca Cię funkcja ( export as midi file). Zobacz też inne funkcje , bo są wielce przydatne.Ja wolę pracować z reasonem z poziomu cubasa ,bo jestem przyzwyczajony do obsługi i edycji w tym programie. Chociaż pewne elementy edycji robię z poziomu Reasona np przestraianie jakiegoś melodycznego loop'a w celu dopasowania jego tonacji do projektu.Jeśli masz już zapisaną aranżacje z reasona jako midi file , to możesz ją otworzyć w cubasie . W tym celu z File w cubasie wybierz import midi file . Więc ...... należy się 500 zł . poa ryba

...
zrobilem tak jak mi zalecono ale w tle slychac dzwieki z midi.nie wiem co dalej.znow. ale jestem zielony.prosze o pomoc!
-
Ryba
autor: Ryba » poniedziałek 22 wrz 2003, 19:26
.Nie wiem , czy chcesz pracować z cubasem+reasonem razem , czy tylko z cubasem . Jeśli tylko z cubasem , to do tych zaimportowanych ścieżek możesz "podpiąć " co tam tylko chcesz.Natomiast opcja C+R wymaga pewnego uporządkowania. Z tego co napisałeś ,nogę się tylko domyślać , ze masz zdwojony aranż . Masz to samo w reasonie i to samo w cubasie . W reasonie usuń same ślady midi a pozostaw tylko jego instrumenty!!!! To da Ci możliwość grania tymi instrumentami z pokładu cubasa . ryba
-
Velu
-
Kontakt:
autor: Velu » poniedziałek 22 wrz 2003, 20:05
zrobilem tak jak mi zalecono ale w tle slychac dzwieki z midi.nie wiem co dalej.znow. ale jestem zielony.prosze o pomoc!...
dzwieki z midi? wyłącz wszystkie wirtualne i niewirtualne syntazatory np.z karty dzwiekowej! i skonfiguruj wyjscia midi w cubase
pozdrawiam