Focusrite Saffire LE - problem

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Radekk

Focusrite Saffire LE - problem

Post autor: Radekk » poniedziałek 03 sty 2011, 22:31

Witam! Chce podzielić się z wami pewnym problemem. Otóż, jakiś czas temu zakupiłem sobię ów interfejs audio. Pierwszy raz tego interfejsu odbył się na viście. Jednak nie obyło się bez problemów. Gdy uruchamiałem system, Saffire mógł się włączyć, ale przeważnie się nie uruchamiał (było jakieś 15-20% szans że się uruchomi). Wtedy nie wiedziałem, czy to interfejsowi nie podoba się system, a może na odwrót. I chciałem się dowiedzieć, kto był w tym związku najbardziej poszkodowany.
Teraz, gdy zmieniłem system na XP SP3, pomyślałem sobie "no ten system będzie w jego typie...".
Nic bardziej mylnego.
Światła jak po podłączeniu, świecą się na żółto (INST), nie zmieniają się na zielone (LINE), a gdy włączę jakieś mp3, to w SaffireControl LE volume śmiga, ale nie ma żadnego dźwięku.
W menedżerze urządzeń jest napisane, że wszystko ze sprzętem w porządku.
Robiłem już wszystko, co nakazał producent (www.focusrite.com).
Kupiłem nawet kartę FireWire PCI z 3 slotami - bez skutku.
Powoli dochodzę do wniosku, że coś nie tak może być z kompem:

Intel Core i7 CPU
920 2.67GHz
2.66GHz, 3,25GB RAM
GIGABYTE GA-EX58-UD3R

Może trzeba zmienić płytę główną?

Awatar użytkownika
jonasz255

Re: Focusrite Saffire LE - problem

Post autor: jonasz255 » poniedziałek 03 sty 2011, 23:14

Ja mam Saffire Pro 40 i same problemy... Osobiście wywalam ten sprzęt.

Radekk

Post autor: Radekk » poniedziałek 03 sty 2011, 23:29

...
...

Próbowałeś go podłączyć i zainstalować na innym komputerze? Ja swój brałem do znajomego - zero reakcji. Spróbuję go zainstalować jeszcze na paru innych kompach, a potem pakuje sprzęt i na dniach wysyłam do dystrybutora. Nie zdziwie się, jeżeli odpisze, że wszystko z interfejsem w porządku...

Awatar użytkownika
jonasz255

Post autor: jonasz255 » wtorek 04 sty 2011, 00:41

...
...
...

Próbowałeś go podłączyć i zainstalować na innym komputerze? Ja swój brałem do znajomego - zero reakcji. Spróbuję go zainstalować jeszcze na paru innych kompach, a potem pakuje sprzęt i na dniach wysyłam do dystrybutora. Nie zdziwie się, jeżeli odpisze, że wszystko z interfejsem w porządku...
...

http://www.eis.com.pl/virtual/modules.php?mop=modload&name=Forum&file=viewtopic&topic=28023&forum=10

ODPOWIEDZ