Witajcie , jestem tu poraz pierwszy a juz mam do was mase pytań i problemow postaram sie tu ogarnać wiekszość tego zeby nie pisac tego w 5 dzialach
Zaczne od tego co posiadam
- laptop asus 6 gb ramu / 500 gb / 2x 2.37 ghz / grafa 2 gb ge force
- behringer xenyx 802/ soundcraft efx 12
- korg pa 500 musikant
Dobra teraz sedno . Chce złożyć w miare nie drogi a wydajny set na kilka lat ( wiem ze słowo niedrogi w dziale i pojeciu muzyka nie istnieje licze sie z tym )
- pojemnościowy mam w sumie wybrany bo w tych pieniadzach nie znalazlem nic lepszego jakos/cena
jest to mikrofon pojemnościowy audio technica at 2020
- słuchawki do rozważenia audio technica ath m 50 / beyerdynamic dt 150 ( głownie do nagrywnia wokali i obrobki na kompie muzyki jesli sie da a podobno nie mozna na słuchawkach takich tego robic )
- odsłuchy krk rp5 ( no własnie czekam na wasze sugestie czy na 5 woffer da rade w warunkach pokojowych { musze wygłuszenie zrobic pianka po zakupie monitorow} yamaha ,hs50 , czy cos z innej beczki ?
- interfejs audio - wyłącznie i tylko pod usb nie mam fire wire ( jakis kompatybliny z programami do rejestracji dźwieku - korzystam z cool edit 2.0) mam na oku m- audio fast track pro
Prosze również o inne sugestie i wasze opinie czytam duzo po necie ale licze na wasze uwagi i duza wiedze , rozbudujcie ten temat zeby mi nei brakowało danych bede dozgonnie wdzieczny ( na poczatek kupuje słuchawki i pojemnościowy) reszta potem !!!!!
dziekuje i pozdrawiam kris !!! :)