Focusrite scarlett 2i4 a Focusrite scarlett 8i6

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Food

Focusrite scarlett 2i4 a Focusrite scarlett 8i6

Post autor: Food » sobota 26 sty 2013, 16:52

Witam , chciałbym zacząć swoja przygodę z produkcją muzyki. Zastanawiam się nad tymi dwoma modelami kart dźwiękowych podanych w temacie. Nie za bardzo wiem jaka jest różnica między tymi kartami oprócz ilości wejść/ wyjść . 

W karcie scarlett 2i4 jest przełącznik stereo/mono pod monitory, source 1,2,3,4 pod słuchawki (nie wiem do czego służy? ) jest również przełącznik line/inst tego wszystkiego nie ma w scarlett 8i6 jest to zbędne ? mimo, że karta jest droższa fakt ma więcej wyjść/wejść.

Mógłby cierpliwy forumowicz mi to wszytsko wytłumaczyć i naprowadzić mnie na zakup odpowiedniej karty?

Z góry dziękuje za pomoc , pozdrawiam. 

wiking17

Re: Focusrite scarlett 2i4 a Focusrite scarlett 8i6

Post autor: wiking17 » niedziela 27 sty 2013, 19:46

A może dodaj jeszcze coś na temat sprzętu z którym masz zamiar pracować, to wtedy lepiej coś stosownego do twoich potrzeb można by ci doradzić.

wiking17

Post autor: wiking17 » niedziela 27 sty 2013, 20:46

Food

Post autor: Food » poniedziałek 28 sty 2013, 02:45

...A może dodaj jeszcze coś na temat sprzętu z którym masz zamiar pracować, to wtedy lepiej coś stosownego do twoich potrzeb można by ci doradzić....

Pracować mam zamiar na Laptopie przy pomocy Abletona, na początek klawiatura Midi. Wraz z rozwojem swoich możliwośc/umiejętności będę chciał  dalej się rozwijać i z pewnością kupię więcej sprzętu, ale chcę dowiedzięc się najpierw w czym czuję sie najlepiej , chodzi mi o gatunek muzyczny. Teraz ciężko jest sprecyzować , gdyż chciałbym produkować muzykę elektorniczną. 

ODPOWIEDZ