Akai MPC 1000 v2 vs 2500
Akai MPC 1000 v2 vs 2500
Witam szanownych forumowiczów. Zamierzam zakupić jedna z tych maszynek . Chciałbym zapytac na co szczegolnie zwrócić uwagę kupując używane modele? Czy jesli byla wymieniana tasma od padow to zle świadczy? I czy jesli np pady byly wymienione na nowe można sie czegos obawiać. I jak to jest w końcu z żywotnością 1000 szczególnie modelu v2? Dzieki z góry za porady. Pozdrawiam.
- kikuskaktus
Re: Akai MPC 1000 v2 vs 2500
Witaj!
Ja posiadam od trzech lat 2500. Kupiłem używaną. Nic mi się z nią nie dzieje, nigdy nic nie wymieniałem.
Ale na pewno patrz na jog wheel, to jest część która u mnie już powoli się kończy, tzn. zaczyna przerywać. Jak by nie patrzał, dużo się go używa. A co do tej taśmy od padów od Twojej MPC'ty to trzeba brać pod uwagę sposób obsługi byłego właściciela i oczywiście wypadki losowe. Zawsze jest tak, że coś się może schrzanić. Ale generalnie uważam, że 2500 to bardzo solidna konstrukcja i wspaniale sie na niej pracuje. Pozdrawiam!
Ja posiadam od trzech lat 2500. Kupiłem używaną. Nic mi się z nią nie dzieje, nigdy nic nie wymieniałem.
Ale na pewno patrz na jog wheel, to jest część która u mnie już powoli się kończy, tzn. zaczyna przerywać. Jak by nie patrzał, dużo się go używa. A co do tej taśmy od padów od Twojej MPC'ty to trzeba brać pod uwagę sposób obsługi byłego właściciela i oczywiście wypadki losowe. Zawsze jest tak, że coś się może schrzanić. Ale generalnie uważam, że 2500 to bardzo solidna konstrukcja i wspaniale sie na niej pracuje. Pozdrawiam!

Pozdrawiam! ... Dzieki za odpowiedz. Raczej nie bede miał jak sprawdzić bo bede zamawiać z przesylka. Mozesz podać maila do siebie albo kontakt na facebooku to z chęcią popytam cos jeszcze Ciebie jako użytkownika owego sprzętu.
Jeszcze takie pytanko, te modele domyslnie byly bez dyskow twardych sprzedawane? dyski montowalo sie we wlasnym zakresie dodatkowo?
Drugie pytanie czy jesli nie bede miec karty cf ale bede miec dysk twardy to czy po podlaczeniu mpctki do komputera przez usb bede mogl wrzucic sample bezposrednio z komputera na dysk twardy mpc czy potrzebuje do tego karty cf. Jakiego typu karty polecasz, podeslij linki jak mozesz bede wdzieczny pozdrawiam.
- kikuskaktus
...Jeszcze takie pytanko, te modele domyslnie byly bez dyskow twardych sprzedawane? dyski montowalo sie we wlasnym zakresie dodatkowo?
Drugie pytanie czy jesli nie bede miec karty cf ale bede miec dysk twardy to czy po podlaczeniu mpctki do komputera przez usb bede mogl wrzucic sample bezposrednio z komputera na dysk twardy mpc czy potrzebuje do tego karty cf. Jakiego typu karty polecasz, podeslij linki jak mozesz bede wdzieczny pozdrawiam. ...
Dyski są dodatkową opcją, więc montujesz je we własnym zakresie.
Jak podłączysz kablem USB do kompa do zgrywasz bezpośrednio na MPC, nie musisz mieć CF. Mam Kingstona i SanDisk.
Pozdro! :)
Drugie pytanie czy jesli nie bede miec karty cf ale bede miec dysk twardy to czy po podlaczeniu mpctki do komputera przez usb bede mogl wrzucic sample bezposrednio z komputera na dysk twardy mpc czy potrzebuje do tego karty cf. Jakiego typu karty polecasz, podeslij linki jak mozesz bede wdzieczny pozdrawiam. ...
Dyski są dodatkową opcją, więc montujesz je we własnym zakresie.
Jak podłączysz kablem USB do kompa do zgrywasz bezpośrednio na MPC, nie musisz mieć CF. Mam Kingstona i SanDisk.
Pozdro! :)