jaki interfejs wybrać z dobrą jakośćą do studia

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Mr.Pinczer
Posty: 1
Rejestracja: sobota 03 sie 2019, 09:49

jaki interfejs wybrać z dobrą jakośćą do studia

Post autor: Mr.Pinczer » sobota 03 sie 2019, 09:50

Witam Mam mikrofon Rode NT-1 a-kit i nie wiem który interfejs by był dobry do tego mikrofonu podacie mi jakieś swoje przykłady proszę podawać linki

Sivi_PL
Posty: 11
Rejestracja: wtorek 09 lip 2019, 16:00

Re: jaki interfejs wybrać z dobrą jakośćą do studia

Post autor: Sivi_PL » sobota 03 sie 2019, 15:49

Rode NT-1 a ma wbudowany interfejs, jeśli chcesz interfejs wymień go na Rode NT-1 (bez A).

Awatar użytkownika
PWA
Posty: 721
Rejestracja: środa 04 cze 2014, 00:00

Re: jaki interfejs wybrać z dobrą jakośćą do studia

Post autor: PWA » sobota 03 sie 2019, 18:56

Sivi_PL pisze:
sobota 03 sie 2019, 15:49
Rode NT-1 a ma wbudowany interfejs, jeśli chcesz interfejs wymień go na Rode NT-1 (bez A).
Coś Ci się chyba chłopie pokręciło :D. NT1-A nie ma żadnego interfejsu wbudowanego :) . Chyba chodziło Ci o Complete Studio Kit, który zawiera NT1 oraz zewnętrzny interfejs AI-1.

carminek
Posty: 3
Rejestracja: poniedziałek 12 sie 2019, 08:44

Re: jaki interfejs wybrać z dobrą jakośćą do studia

Post autor: carminek » poniedziałek 12 sie 2019, 18:26

Szczerze polecam:
Interface Sonar Power Studio - Roland Cakewalk
Do mikrofonu powinieneś mieć jeszcze preamp. Na początek proponowałbym np. to: Studio Projects VTB1. Świetny lampowy preamp.
Tak się składa, że wymieniam sprzęt w swoim domowym studio i powyższe urządzenia miałbym w dobrej cenie.
Pzdr

Zbynia
Posty: 7624
Rejestracja: sobota 09 paź 2004, 00:00

Re: jaki interfejs wybrać z dobrą jakośćą do studia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 12 sie 2019, 21:02

Kolego carminek a czy ten interfejs ma jeszcze wsparcie? Bo podobno nie działa w win10. Do tego ma beznadziejne ręczne przełączanie częstotliwości pracy.
Czy ma tak kiepski preamp że musiałeś dokupić zewnętrzny? Channel strip jeszcze bym zrozumiał bo to naprawdę przydatne narzędzie....

Wracając do tematu - miałem okazje popracować na NT1 z Behringer UMC202HD i brzmi to całkiem przyzwoicie i czysto. Da się też przyjemnie i wygodnie wysterować. Z latencją też sobie radził.

carminek
Posty: 3
Rejestracja: poniedziałek 12 sie 2019, 08:44

Re: jaki interfejs wybrać z dobrą jakośćą do studia

Post autor: carminek » wtorek 13 sie 2019, 07:58

Kolego Zbynia nie ma co por ownywać Behringer UMC202HD do Roland Cakewalk, bo to zupełnie inna klasa urządzeń. Bez urazy, ale mam przykre doświadczenia jeśli chodzi o sprzęt Behringera, a UMC202HD w porównaniu z tym moim to delikatnie mówiąc "szumidło".
Wracając do preampu… każdy interface taki posiada, ale niestety do 500 zł nie kupisz urządzenia z dobrym przedwzmacniaczem, a Studio Projects to całkiem przyzwoity (lampowy) preamp. I nie chodzi tu o wzmocnienie sygnału, ale o brzmienie...

Zbynia
Posty: 7624
Rejestracja: sobota 09 paź 2004, 00:00

Re: jaki interfejs wybrać z dobrą jakośćą do studia

Post autor: Zbynia » wtorek 13 sie 2019, 12:55

Inna klasa urządzeń? Nie róbmy sobie żartów - ten interfejs to generalnie stary tani badziew. Niczym nie zaskakiwał ani nie zaskakuje. Pytałem sie czy ma jeszcze wsparcie czy jego przeznaczeniem jest śmietnik?
UMC202HD szumi? To ciekawe bo nie zauważyłem by szumiał bardziej od średniej na rynku. I ma całkiem przyzwoite preampy.
W dodatku Rode to też nisko szumowy mikrofon....

Kupować interfejs z preampami i dokupować do tego kolejny ciut lepszy preamp to tez dla mnie poroniony pomysł - nie lepiej channel strip dokupić? Albo od razu porządny interfejs...

Ale może kolega lepiej niech określi budżet bo można skakać od gratów za 200 do 20000 tysięcy pln....

ODPOWIEDZ