Interfejs Native Instruments Komplete Audio 1 i szum w monitorach M-Audio BX8 D2

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
WMU
Posty: 1
Rejestracja: środa 08 lip 2020, 11:55

Interfejs Native Instruments Komplete Audio 1 i szum w monitorach M-Audio BX8 D2

Post autor: WMU » środa 08 lip 2020, 12:30

Witam wszystkich,
Zakupiłem interfejs audio NI Komplete Audio 1 https://www.native-instruments.com/en/p ... 1-audio-2/ z niesymetrycznymi wyjściami RCA i podłączyłem do monitorów aktywnych M-Audio BX8 D2 https://m-audio.com/products/view3/bx8-d2 przewodem 2xRCA-2xJack mono - generalnie wszystko działa, oprócz tego, że monitory wyraźnie szumią i jakość odtwarzanego dźwięku jest znacząco gorsza od poprzedniego układu z którym nie miałem żadnych problemów: te same monitory ale podłączone do interfejsu NI Audio Kontrol 1 https://www.skylarkmusicstore.com/pl/in ... -kontrol-1 z symetrycznymi wyjściami, interfejsu który musiałem zmienić po przejściu na Win10 (brak sterowników dla tego systemu).
Pytanie - czy tak musi być w przypadku połączenia niesymetrycznego, czy można te szumy zredukować inwestycją w lepszy (droższy) interkonekt? Może zastosować symetryczny kabel + niesymetryczne złącza RCA-Jack mono?

Z góry dzięki za pomoc.

msankowski
Posty: 79
Rejestracja: niedziela 01 kwie 2018, 15:24

Re: Interfejs Native Instruments Komplete Audio 1 i szum w monitorach M-Audio BX8 D2

Post autor: msankowski » piątek 10 lip 2020, 00:01

Jaki jest charakter tego szumu? Czy to faktycznie szum czy raczej świergotanie albo przydźwięk sieci? Zmiana z połączenia symetrycznego na niesymetryczne to nie był dobry pomysł...

Wysłane z mojego SM-T520 przy użyciu Tapatalka


msankowski
Posty: 79
Rejestracja: niedziela 01 kwie 2018, 15:24

Re: Interfejs Native Instruments Komplete Audio 1 i szum w monitorach M-Audio BX8 D2

Post autor: msankowski » piątek 10 lip 2020, 00:33

Czy interfejs jest podłączony do PC czy do laptopa? Czy monitory i komputer są zasilane z sieci z przewodem ochronnym (bolcem w gniazdku lub listwie)?

Wysłane z mojego SM-T520 przy użyciu Tapatalka


ODPOWIEDZ