Focusrite 2i2 3Gen - Problem z wyjściem słuchawkowym

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
TheAxlu
Posty: 2
Rejestracja: wtorek 18 sie 2020, 17:21

Focusrite 2i2 3Gen - Problem z wyjściem słuchawkowym

Post autor: TheAxlu » wtorek 18 sie 2020, 17:36

Witam,

Jestem nowym użytkownikiem forum, jak i interfejsu Scarlett Focusrite 2i2 3Gen więc pragnę zaznaczyć, że nie znam się nie wiadomo jak na audio dlatego proszę o pomoc.

Problem jest z wyjściem słuchawkowym lub adapterem? Kupiłem adapter 3.5 na 6.5 firmy 'Vivanco'. Wpiąłem do wejścia słuchawkowego i trach. Adapter(w który wpiąlem słuchawki hyperyx cloude) wpięty na 80% generuje wydaje mi się przyzwoitą jakość lecz duże szumy. Wpięty na 100% (tak jak chyba powinno być? Jakkolwiek to pytanie brzmi) generuje obrzydliwie brzydki, wyciszony i taki niewyraźny dźwięk, jakby coś nie łączyło. Rozumiem, że po tych informacjach ciężko powiedzieć co jest nie tak ale..
Pytanie, czy adapter w ogóle może być mówiąc kolokwialnie do kitu, czy to raczej wina wyjścia interfejsu? W razie doprecyzowań proszę pisać. Słuchawki to hyperx cloude II.
Dodam, że wpinając małym jackiem do komputera słuchawki grają w 100% normalnie.

Link do zdjęć:
1. https://ibb.co/RBKW2Lx
2. https://ibb.co/s2Jqzj5

Pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc,
Axel.

msankowski
Posty: 90
Rejestracja: niedziela 01 kwie 2018, 15:24

Re: Focusrite 2i2 3Gen - Problem z wyjściem słuchawkowym

Post autor: msankowski » wtorek 18 sie 2020, 17:49

Adapter ovzywiście może być do kitu, ale nie musi. Czy próbowałeś podłączyć do Focusrite słuchawki z wtykiem 6,3mm? Trzeba sprawdzić choćby na pożyczonych. Jeśli będzie ok to pewnie adapter.

TheAxlu
Posty: 2
Rejestracja: wtorek 18 sie 2020, 17:21

Re: Focusrite 2i2 3Gen - Problem z wyjściem słuchawkowym

Post autor: TheAxlu » wtorek 18 sie 2020, 17:58

Dzięki za odpowiedź. Niestety ciężko o przetestowanie takich słuchawek. Z dużym jackiem to chyba w droższych słuchawkach tylko montują, prawda? Czy możesz polecić jakiś dobry adapter, który ewentualnie bym kupił i wtedy sprawdził sprzęt?

+ Kartę w komputerze mam Realtek ALC 1220 i brzmi zadziwiająco 'dobrze' przy focusrite i wpiętym jacku na 80% - jest możliwe, że zintegrowana karta generuje lepszy dźwięk czy to ewidentnie wina tego, że kabel nie jest dopięty na 100%?

msankowski
Posty: 90
Rejestracja: niedziela 01 kwie 2018, 15:24

Re: Focusrite 2i2 3Gen - Problem z wyjściem słuchawkowym

Post autor: msankowski » wtorek 18 sie 2020, 20:42

Jeśli wtyk jest tak wpięty jak na pierwszym zdjęciu, to tak nie ma prawa dobrze zadziałać.

marcinek2
Posty: 136
Rejestracja: poniedziałek 08 paź 2012, 00:00

Re: Focusrite 2i2 3Gen - Problem z wyjściem słuchawkowym

Post autor: marcinek2 » piątek 04 wrz 2020, 10:03

Ludzie to jest podstawa podstaw.o czym wy piszecie.
Motu 828 mk3,avantone cv 12,aps classic,uad 2 solo,Duo,tc helicon,rnc fmr 1773........????

msankowski
Posty: 90
Rejestracja: niedziela 01 kwie 2018, 15:24

Re: Focusrite 2i2 3Gen - Problem z wyjściem słuchawkowym

Post autor: msankowski » środa 16 wrz 2020, 06:13

marcinek2 pisze:Ludzie to jest podstawa podstaw.o czym wy piszecie.
Podstaw też się trzeba kiedyś dowiedzieć.

marcinek2
Posty: 136
Rejestracja: poniedziałek 08 paź 2012, 00:00

Re: Focusrite 2i2 3Gen - Problem z wyjściem słuchawkowym

Post autor: marcinek2 » środa 23 wrz 2020, 10:23

Człowieku kupił redukcję .wpinam słuchawki bez redukcji gdziekolwiek działają.czyli słuch dobre.wpinam drugie słuchawki z dużym Jackiem działają czyli wyjście sluch dobre.kupuje redukcję która kosztuje 2,38zl i sprawdzam.tyle i aż tyle.ludzie myślenie włączyć.
Motu 828 mk3,avantone cv 12,aps classic,uad 2 solo,Duo,tc helicon,rnc fmr 1773........????

ODPOWIEDZ