Proszę o pomoc

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
ula

Proszę o pomoc

Post autor: ula » wtorek 10 lut 2004, 10:12

Mam problem. zmieniłam system z Win 98 na Win xp. i tak jak myslałam zacznają sie schody , czy moze mi ktos powiedziec gdzie na internecie moge znalesc serowniki do swojej karty MIDI ? :(

Music Quest OPCODE 2 Port /se z gory dziekuje :) i pozdrawiam
Pozdrawiam Ula :)

Awatar użytkownika
spiker

Re: Proszę o pomoc

Post autor: spiker » wtorek 10 lut 2004, 10:42

Jesli to jest to, to zajrzyj tu: http://www.marting.demon.co.uk/interface/whole.html

pozdrawiam
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
ula

Post autor: ula » wtorek 10 lut 2004, 11:56

...Jesli to jest to, to zajrzyj tu: http://www.marting.demon.co.uk/interface/whole.html

pozdrawiam...

Dziekuje jest tutaj ten sterownik, ale nie chce za bardzo działac , tzn, działa ale dostaje wiadomosc ze nie prawidłowo bardzo mozliwe ze nie potrafie ustawic IRQ , hmm. w Win 98 , nigdy nie było problemow, wrrrrr

Awatar użytkownika
ula

Post autor: ula » wtorek 10 lut 2004, 13:04

nie moge znalesc sterownikow do tej kart pod windows XP , jedyne co znajduje to Windows 98 Czy ktos mi moze pomoc ?

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » wtorek 10 lut 2004, 13:34

Z tego co przeczytałem na róznych listach dyskusyjnych Twój problem jest dość powszechny po przejęciu Music Quest przez OPCODE, która zlekceważyła support dla tych interface'ów. Nie chcę Cie wprowadzać w błąd (niech mnie skorygują inni) ale prawdopodobnie instalując XP zgodziłaś się na tryb pracy PC-ta ACPI - a ten tryb ( z tego co wiem) charakteryzyje się między innymi tym , że zezwala na wpółdzielenie przerwań, co generalnie nie jest dobre dla audio-PC'ta ( jest nawet taki tekst na stronach TASCAM'a : "ACPI kills audio performance". Twój interface MIDI prawdopodobnie chce mieć swóje własne IRQ i nie chce się tym z nikim dzielić. W związku z tym można spróbowac jeszcze raz zainstalować XP lecz ustawić (BIOS) tryb ACPI jako nieczynny. Wtedy będziesz miała możliwość decydowania o przerwaniach dla konkretnych urządzeń. Będziesz wtedy mogła zainstalowac ten sterownik, który dostałaś.

Proszę o opinię innych na ten temat - samo bowiem też jestem tym zainteresowany

pozdrawiam
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » wtorek 10 lut 2004, 14:05

... nie moge znalesc sterownikow do tej kart pod windows XP , jedyne co znajduje to Windows 98 Czy ktos mi moze pomoc ? ...

obawiam się, że takich sterów po prostu nie ma. Sam kiedyś miałem 2Port SE i pożegnałem się z nim ;) Czeka Cię wymiana interfejsu...

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
ula

Post autor: ula » wtorek 10 lut 2004, 15:10

...... nie moge znalesc sterownikow do tej kart pod windows XP , jedyne co znajduje to Windows 98 Czy ktos mi moze pomoc ? ...

obawiam się, że takich sterów po prostu nie ma. Sam kiedyś miałem 2Port SE i pożegnałem się z nim ;) Czeka Cię wymiana interfejsu...

Pozdro

Groover...

No własnie chyba tak. .... ale powstał nastepny problem .posiadam Motu 2408 Mk2 , dziwna sprawa , zainstalowałam wszystko , nawet zagrało . tylko ze .... wszystko wychodzi bardzo głosno , dam przyklad, w Wavelab-ie i nie tylko bo w LOGIC-u takze Wszytko wychodzi przestrowane, tzn. nie słychac przesterow tylko widze to ,Moje motu jest podłaczone swiatłowodowo do Yamahy 03d , i pokazuje mi przester cały czas, .. oczywiscie moge zmniejszyc poziom sygnału na wyjsciu np w Wave labie . ale ..... za silny jest sygnał około 2 dB ... ah ja mowie :( zachciało mi sie zmieniac system :(

ODPOWIEDZ