ASIO

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
cool

ASIO

Post autor: cool » piątek 13 lut 2004, 09:20

Proszę o pomoc w kwesti konfiguracji sprzętu. Jak to jest z tymi ASIO? Kiedy gram w Cubase SX instrumentami VST, moja SB Audigy Platinum ex ustawia latencję aż 50ms!/ przy wyborze SB Audigy D[800]. Mogę ją zmniejszyć np do 10ms. i jest OK. Ale gdy wychodzą z programu i włączę go po jakimś czasie. latencja automatycznie ustawia się znowu na 50ms. Czy to normalne? Natomiast przy Asio Multimedia Driver opóźnienie jest tak duże, że nie nożna grać w midi! Włączam je, gdu chcę nagrać wokal,bo przy innym wyborze wokal nie wchodzi! Czy to jest normalne? Może ja to wszystko źle robię...Niech mi ktoś to wytłumaczy.Zainstalowałem te nowe Asio 4 z płytki EiS,i latencja była mała, nie słyszałem opóżnień przy wtyczkach VST, ale niestety wiesza mi się przy nich Cubasesx! Może powinienem odinstalować najpierw wcześniejsze sterowniki?

Co to jest to audio HQ? Po zainstalowaniu SB pojawiła się taka ikona w Panelu sterowania.Są tam dwie ikonki: SB Audigy[D 800], i Eax. Bardzo proszę o pomoc marco
Jestem muzykiem z wykształcenia. Zajmuję się kompozycją, aranżuję, i wciąż się uczę... Fascynują mnie możliwości współczesnych programów muzycznych.

ODPOWIEDZ