Problem tyczy generowania CUE SHEET.
Pytanie brzmi czy jestescie w stanie wygenerowac poprawny CUE SHEET pod WaveLabem 4.0 w opcji "Import Audio CD Tracks"?
Po wybraniu owej opcji i kliknieciu na "Convert To CD-Image/Cue Sheet" powinien zostac wygenerowany owy CUE SHEET calej plyty zrzuconej na dysk twardy. Niestety u mnie CUE SHEET jest zawsze niepoprawny - nie ma w nim zawartych informacji o ilosci utworow, znikaja niformacje o indeksach. Po prostu CS jest do kitu i do niczego sie nie nadaje. Oczywiscie plik wave jaki sie rowniez tworzy jest idealny ale wiadomo, ze bez poprawnego cue sheet jest on malo przydatny.
Komunikat WaveLaba, jaki pojawia sie przed zrzucaniem plyty informuje, ze nie gwarantuje on (program) poprawnego przetwarzania danych. Komunikat zaleca uzywanie napedow bardzo wysokiej jakosci jak np. Plextor.
Niestety nie mam Plextora. Probowalem na nagrywarkach HP, LG, Teac i zawsze CUE SHEET byl jak shit.
Pytanie brzmi czy macie podobny problem? Moze ktos wie jak ten problem zniwelowac? Czy WaveLab 5.0 takze ma problemy z ta opcja?
Nie interesuje mnie zrzucanie CD poprzez opcje "Convert To Basic Audio CD" czy "Convert To Montage" - te zrzuty odbiegaja od obrazu oryginalnej plyty jako, ze Index 00 zawsze jest w tych opcjach pomijany.
Moze ktos zna program (najlepiej darmowy ale niekoniecznie), ktory pozwala wygenerowac bardzo dokladny CUE SHEET plyty CD zrzucanej na dysk twardy komputera.