Wzmacniacze gitarowe typu The Flintstones

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Hardi

Wzmacniacze gitarowe typu The Flintstones

Post autor: Hardi » środa 06 paź 2004, 23:15

Zobaczcie to
[addsig]
gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
Hofander

Re: Wzmacniacze gitarowe typu The Flintstones

Post autor: Hofander » czwartek 07 paź 2004, 09:39

...Zobaczcie to

...

Obciachowe, ale jak znam takie firemki to mogą nieźle grać te piece. Na zasadzie "Zrobiliśmy lepszego Marshall'a" albo " W Mesie był błąd konstrukcyjny, znaleźliśmy go i poprawiliśmy" - wszystkie cytaty autentyczne! Usłyszane od producentów wzmacniaczy.

Pozdro

H

PS. Miałem w rękach POD XT Live - świetna sprawa!

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » piątek 08 paź 2004, 19:07

Quote:

Obciachowe, ale jak znam takie firemki to mogą nieźle grać te piece. Na zasadzie "Zrobiliśmy lepszego Marshall'a" albo " W Mesie był błąd konstrukcyjny, znaleźliśmy go i poprawiliśmy" - wszystkie cytaty autentyczne! Usłyszane od producentów wzmacniaczy.

Takie hasła zawsze mnie rozwalały. Nie ma to jak znaleźć błąd konstrukcyjny w Mesie Tacy ludzie powinni ubiegać o pracę w Mesie i tam poprawiać te błędy Mój znajomy który robi czasami wzmacniacze lampowe, powiedział mi, że jakiś czas temu wpadła mu w ręce głowa Mesa Dual Rectifier i robił w niej przegląd (wymiana lamp itd.). Jak go zapytałem się o to co myśli o konstrukcji i wykonaniu tego wzmacniacza, to powiedział mi tak: Czapki z głów. Wytłumaczył mi również co oznacza poprawienie błędu w Mesie. Po necie krążą schematy Mesy, ale nie są to oryginały i posiadają masę błędów, więc ci którzy troszkę się znają poprawiają te błędy, który są w tych schematach, ale prawda jest taka, że te schematy daleko odbiegają od oryginału.

Przy okazji powiem, że teraz Mesa ma już dystrybutora na Polskę, to Lauda-Audio

Quote:

PS. Miałem w rękach POD XT Live - świetna sprawa!...

Napisz więcej

[addsig]
gadu-gadu 4021735

3Head

Post autor: 3Head » sobota 09 paź 2004, 17:16

Na stronach Lauda-Audio na razie nic o tym nie bylo mowy , ale moze juz wkrotce . Nareszcie jest ktos dla tego sprzetu .

pozdrawiam,

ODPOWIEDZ