Novation K-Station
Novation K-Station
Czy mogę prosić Was o opinie nt. Novation K-Station? Chodzi mi głównie o brzmienie. Zależy mi na opiniach użytkowników. Dema - słuchałem, ale z internetu.
andrzej
andrzej
zainteresowania muzyczne: Pink Floyd, Devil Doll, Rock Progresywny. Instrument: gitara. Nagrywam muzykę amatorsko dla siebie i przyjaciół. Dopiero teraz wiem jakie to trudne -może dlatego tak ciekawe.
Re: Novation K-Station
Znam dobrze większe modele KS- nie miałem w 'łapkach' K-station, ale wnioskując z modeli KS, z czystym sumieniem polecam ten sprzęt. Ma on dosyć specyficzne, charakterystyczne brzmienie- ale ja bardzo lubię właśnie ten 'charrakterek'- ten syntezator nie udaje innego typu brzmienia, ale posiada własny styl (brzmienie jest również 'plastyczne', fajnie się je miksuje)- dla mnie to ogromny plus ...Odniosłem bardzo pozytywne wrażenie odnośnie wykonania tych urządzeń- jestem estetą i wygląd zewnętrzny, jak i wykonanie są dla mnie istotne- w tym przypadku całość ma 'ręce i nogi'... Jeżeli K-Station ma taki sam typ klawiszy jak KS, to również jest to duży plus- klawiatura KS jest bardzo przyjemna w użytkowaniu, ładnie i porządnie wykonana, przyjemna podczas grania. Moje ulubione syntezatory, to właśnie Korg (Micro + Macro) + Novation (np. KS)

...Czy mogę prosić Was o opinie nt. Novation K-Station? Chodzi mi głównie o brzmienie. Zależy mi na opiniach użytkowników. Dema - słuchałem, ale z internetu.
Wszystko z Novation można kupować w zasadzie "w ciemno". Ta firma jeszcze nie miała żadnego nieudanego produktu. Zobaczymy, jak im pójdzie pod "skrzydełkami" Focusrite.
Pozdrawiam,
Maciej R.
Wszystko z Novation można kupować w zasadzie "w ciemno". Ta firma jeszcze nie miała żadnego nieudanego produktu. Zobaczymy, jak im pójdzie pod "skrzydełkami" Focusrite.
Pozdrawiam,
Maciej R.
...Czy mogę prosić Was o opinie nt. Novation K-Station? Chodzi mi głównie o brzmienie. Zależy mi na opiniach użytkowników. Dema - słuchałem, ale z internetu.
andrzej
...
Czesc Andrzej,
Posiadam: Supernova II, A-Station, uzywalem przez pol roku KS5.
K-Station to A-Station tylko ze z klawiatura. Brzmienia fabryczne te same.
Na stranie :http://www.novationmusic.com mozesz tez sciagnac brzmienia produkowane przez producentow muzycznych.
K-Station to super instrument w szczegolnosci do grania Live. Brzmienia sa bardzo soczyste i cieple. Bardzo latwo tez samemu sie programuje i tworzy nowe brzmienia. Wybor w tej kategori nie jest wielki, w sumie wybierac nalezy pomiedzy Virus /http://www.access-music.de/ i Novation. Posiadam rowniez Virusy. Wiec jesli chcesz cieplejsze , bardziej okragle brzmienia to polecam K-Station. Nie znam nikogo kto bylby niezadowolony z produktow Novation. Ostatnio nawet moja kolezanka kupila po mojej namowie KS5 i od tej pory milczy , tz ze jest pochlonienta na maxa i wybor byl dobry.
Nie bez znaczenia jest tez instrukcja obsulgi.Jest ona tak napisana, ze kazdy nawet poczatkujacy instrumentalista po miesiacu pracy z ta instrukcja stanie sie super programista tego instrumentu.W isntrukcji wyjasinione sa tez weszystkie zaganienia np.tworzenie syntezy FM itd.
Instrukcja jest napewno w j.angielskim i niemieckim. Po polsku nie widzalem.
Slowem polecam.
Digiface
andrzej
...
Czesc Andrzej,
Posiadam: Supernova II, A-Station, uzywalem przez pol roku KS5.
K-Station to A-Station tylko ze z klawiatura. Brzmienia fabryczne te same.
Na stranie :http://www.novationmusic.com mozesz tez sciagnac brzmienia produkowane przez producentow muzycznych.
K-Station to super instrument w szczegolnosci do grania Live. Brzmienia sa bardzo soczyste i cieple. Bardzo latwo tez samemu sie programuje i tworzy nowe brzmienia. Wybor w tej kategori nie jest wielki, w sumie wybierac nalezy pomiedzy Virus /http://www.access-music.de/ i Novation. Posiadam rowniez Virusy. Wiec jesli chcesz cieplejsze , bardziej okragle brzmienia to polecam K-Station. Nie znam nikogo kto bylby niezadowolony z produktow Novation. Ostatnio nawet moja kolezanka kupila po mojej namowie KS5 i od tej pory milczy , tz ze jest pochlonienta na maxa i wybor byl dobry.
Nie bez znaczenia jest tez instrukcja obsulgi.Jest ona tak napisana, ze kazdy nawet poczatkujacy instrumentalista po miesiacu pracy z ta instrukcja stanie sie super programista tego instrumentu.W isntrukcji wyjasinione sa tez weszystkie zaganienia np.tworzenie syntezy FM itd.
Instrukcja jest napewno w j.angielskim i niemieckim. Po polsku nie widzalem.
Slowem polecam.
Digiface
Od 10 lat poza Polska. Inz. dzwieku, producent muzyczny. Specjalista od produktow Firmy Digidesign, itd.
...Znam dobrze większe modele KS- nie miałem w 'łapkach' K-station, ale wnioskując z modeli KS, z czystym sumieniem polecam ten sprzęt. Ma on dosyć specyficzne, charakterystyczne brzmienie- ale ja bardzo lubię właśnie ten 'charrakterek'- ten syntezator nie udaje innego typu brzmienia, ale posiada własny styl (brzmienie jest również 'plastyczne', fajnie się je miksuje)- dla mnie to ogromny plus ...Odniosłem bardzo pozytywne wrażenie odnośnie wykonania tych urządzeń- jestem estetą i wygląd zewnętrzny, jak i wykonanie są dla mnie istotne- w tym przypadku całość ma 'ręce i nogi'... Jeżeli K-Station ma taki sam typ klawiszy jak KS, to również jest to duży plus- klawiatura KS jest bardzo przyjemna w użytkowaniu, ładnie i porządnie wykonana, przyjemna podczas grania. Moje ulubione syntezatory, to właśnie Korg (Micro + Macro) + Novation (np. KS)
...
Cyprio, czy ja dobrze zrozumialem ze jests posiadaczem jednego z modeli KS ? Jesli tak jest to bede mial jedno pytanie do specjalisty od KS.
Zeby sie duzo nie rozpisywac prosze o potwierdzenie, czy posiadasz ten instrument?. Inaczej nie ma sensu pisac o moim problemie.
pozdrowienia
Digiface

Cyprio, czy ja dobrze zrozumialem ze jests posiadaczem jednego z modeli KS ? Jesli tak jest to bede mial jedno pytanie do specjalisty od KS.
Zeby sie duzo nie rozpisywac prosze o potwierdzenie, czy posiadasz ten instrument?. Inaczej nie ma sensu pisac o moim problemie.
pozdrowienia
Digiface

Od 10 lat poza Polska. Inz. dzwieku, producent muzyczny. Specjalista od produktow Firmy Digidesign, itd.
Wielkie dzięki za pomocne i rzeczowe odpowiedzi. Tak było zawsze na tym Formu. Ostatnio pojawiała się inna "moda". Na szczęście nie zdominowała Forum
Jeszcze raz dziękuję
andrzej
Jeszcze raz dziękuję
andrzej
zainteresowania muzyczne: Pink Floyd, Devil Doll, Rock Progresywny. Instrument: gitara. Nagrywam muzykę amatorsko dla siebie i przyjaciół. Dopiero teraz wiem jakie to trudne -może dlatego tak ciekawe.
Moja bardzo dobra znajoma ma KS5-a ja miałem z tym syntezatorem wiele do czynienia, więc jeżeli masz jakąś sprawę, to przekażę jej pytanie i na pewno odpowiemy (o ile nie pytasz np. o budowę układów elektronicznych w bebechach ;) - na odpowiedzi tego typu raczej nie licz ;)).
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
andrzej
...
Mam V-Station, czyli VSTową wersję K-Station (identyczne algorytmy i brzmienie). Brzmi moim zdaniem świetnie, z natury dość tłusto i ciepło. Gram głównie rock progresywny, a instrumenty Novation raczej skierowane są do zupełnie innych gatunków (dlatego większość presetów mi totalnie nie leży, ja nie jestem bomfunk mc's ;), ale po zrobieniu własnych presetów jestem bardzo zadowolony.
andrzej
...
Mam V-Station, czyli VSTową wersję K-Station (identyczne algorytmy i brzmienie). Brzmi moim zdaniem świetnie, z natury dość tłusto i ciepło. Gram głównie rock progresywny, a instrumenty Novation raczej skierowane są do zupełnie innych gatunków (dlatego większość presetów mi totalnie nie leży, ja nie jestem bomfunk mc's ;), ale po zrobieniu własnych presetów jestem bardzo zadowolony.
......Czy mogę prosić Was o opinie nt. Novation K-Station?
Hej!
Ja miałem A-Station. Po miesiącu testowania i grania, jak najszybciej to sprzedałem.
To czy Ci przypasuje brzmienie tego instrumentu, to kwestia oczywiście subiektywna.
Moje zdanie jest takie, że A-Station czyli K-Station + klawisze to KICHA i szkoda na to kasy.
Jak możesz to przetestuj sobie soft V-Station - brzmi niby tak samo, ale moim zdaniem lepiej (nie tak płasko) niz A-K-Station.
Hej!
Ja miałem A-Station. Po miesiącu testowania i grania, jak najszybciej to sprzedałem.
To czy Ci przypasuje brzmienie tego instrumentu, to kwestia oczywiście subiektywna.
Moje zdanie jest takie, że A-Station czyli K-Station + klawisze to KICHA i szkoda na to kasy.
Jak możesz to przetestuj sobie soft V-Station - brzmi niby tak samo, ale moim zdaniem lepiej (nie tak płasko) niz A-K-Station.
http://www.superstereo.pl