E-MU 0404 - poziom nagrań
E-MU 0404 - poziom nagrań
E-MU 0404. Instalacja bez problemow. Odsluch rowniez. Ale nagrywa strasznie cicho. Podlaczylem klawisz bezposrednio w karte do wejsc IN L/R, diody w PatchMix migaja, Cubasis nagrywa ale za cicho. Podlaczylem klawisz do miksera i z miksera na karte i tak samo. Dopiero jak prawie na maxa dam gain, level w mikserze to zaczyna brzmiec. No ale tak chyba nie mozna, musi byc zapas.
Uzywam miksera Yamahy MG. Moze to kwestia kabli, a moze uzywam nie tych wejsc co trzeba? Wpinam chinche w mikserze REC OUT a w karte wchodza dwa jacki.
Uzywam miksera Yamahy MG. Moze to kwestia kabli, a moze uzywam nie tych wejsc co trzeba? Wpinam chinche w mikserze REC OUT a w karte wchodza dwa jacki.
Re: E-MU 0404 - poziom nagrań
przeczytaj instrukcje
pewnie wystarczy zmienic czulosc wejsc i wyjsc
pewnie wystarczy zmienic czulosc wejsc i wyjsc
...przeczytaj instrukcje
pewnie wystarczy zmienic czulosc wejsc i wyjsc...
W instrukcji pisze, ze czulosc wejsc E-MU 0404 zoptymalizowana jest do konsumenckiego poziomu -10dBV. Nie wiem gdzie to mozna zmienic.
A powiedzcie jak najlepiej podlaczyc klawisz do tej karty? Dwoma jackami do dwoch wejsc w karcie czy z klawisza przez Phones uzywajac takiego rozgaleznika trojkatnego (w karcie sa dwa analogowe kanaly wejsciowe L i R).
pewnie wystarczy zmienic czulosc wejsc i wyjsc...
W instrukcji pisze, ze czulosc wejsc E-MU 0404 zoptymalizowana jest do konsumenckiego poziomu -10dBV. Nie wiem gdzie to mozna zmienic.
A powiedzcie jak najlepiej podlaczyc klawisz do tej karty? Dwoma jackami do dwoch wejsc w karcie czy z klawisza przez Phones uzywajac takiego rozgaleznika trojkatnego (w karcie sa dwa analogowe kanaly wejsciowe L i R).
po to masz specjalne wyjscia w klawiszu by z nich korzystac
co do klawisza to moze daje za cichy sygnal?
przeciez na mikserze tez gra cicho - niepomyslales?
poszukaj ustawien glosnosci w klawiszu dla wyjsc - moze jest cos takiego
poszukaj ustawien glosnosci w klawiszu dla wyjsc - moze jest cos takiego
...co do klawisza to moze daje za cichy sygnal?
poszukaj ustawien glosnosci w klawiszu dla wyjsc - moze jest cos takiego...
Klawisz to keyboard Rolanda, nie znalazlem zadnych mozliwosci regulacji ustawien glosnosci wyjsc L/R.
Dobra, pomijam na razie mikser zewnetrzny - wpinam klawisz prosto w karte:
Zauwazylem, ze lepszy poziom uzyskuje jesli podlacze klawisz do karty 0404 poprzez wyjscie Phones. Uzywam do tego rozgaleznika Y (wtyk TRS, a z drugiej strony wtyczki mono phone). Sygnal takim przewodem z wyjscia sluchawkowego jest silniejszy i nie musze klawisza na maxa wykrecac.
No ale piszesz zeby uzywac wyjsc L/mono i R.... ale sygnal karta E-MU 0404 odbiera jako bardzo cichy. Sam juz nie wiem.
poszukaj ustawien glosnosci w klawiszu dla wyjsc - moze jest cos takiego...
Klawisz to keyboard Rolanda, nie znalazlem zadnych mozliwosci regulacji ustawien glosnosci wyjsc L/R.
Dobra, pomijam na razie mikser zewnetrzny - wpinam klawisz prosto w karte:
Zauwazylem, ze lepszy poziom uzyskuje jesli podlacze klawisz do karty 0404 poprzez wyjscie Phones. Uzywam do tego rozgaleznika Y (wtyk TRS, a z drugiej strony wtyczki mono phone). Sygnal takim przewodem z wyjscia sluchawkowego jest silniejszy i nie musze klawisza na maxa wykrecac.
No ale piszesz zeby uzywac wyjsc L/mono i R.... ale sygnal karta E-MU 0404 odbiera jako bardzo cichy. Sam juz nie wiem.
po to wlasnie jest suwak glosnosci w rolandzie aby moc go wykrecic nawet na maksa.... to jest sygnal liniowy , wiec trzeba go rozkrecic... przecierz nic sie mu nie stanie jak go wezmiesz na maxa
dodatkowo sprawdz w patch mixie czy czasem nieprzestawiles czulosci wejsc analogowych
dodatkowo sprawdz w patch mixie czy czasem nieprzestawiles czulosci wejsc analogowych
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
dodatkowo sprawdz w patch mixie czy czasem nieprzestawiles czulosci wejsc analogowych...
Zebym to ja wiedzial gdzie to w Patch mixie sprawdzic. Jest cos takiego jak Session Setting i tam wybiera sie 41 lub 48 Mhz, jest tez zakladka I/O cos tam, ale nie ma nic o wyborze czulosci wejsc analogowych miedzy -10 DBV a +4dBV. Nie wiem jak to zmienic i czy to cos by pomoglo.
Jedynym wyjsciem pozostaje mi rozkrecenie prawie na maxa volume w Rolandzie, ale jakos to do mnie nie przemawia, znaczy - wydaje mi sie ze to nie powinno tak byc.
Zebym to ja wiedzial gdzie to w Patch mixie sprawdzic. Jest cos takiego jak Session Setting i tam wybiera sie 41 lub 48 Mhz, jest tez zakladka I/O cos tam, ale nie ma nic o wyborze czulosci wejsc analogowych miedzy -10 DBV a +4dBV. Nie wiem jak to zmienic i czy to cos by pomoglo.
Jedynym wyjsciem pozostaje mi rozkrecenie prawie na maxa volume w Rolandzie, ale jakos to do mnie nie przemawia, znaczy - wydaje mi sie ze to nie powinno tak byc.
...jest tez zakladka I/O cos tam, ale nie ma nic o wyborze czulosci wejsc analogowych miedzy -10 DBV a +4dBV. Nie wiem jak to zmienic...
...w PatchMix zrob nowa sesje i wtedy mozesz wybrac czulosc...
pozdr
ovca
...w PatchMix zrob nowa sesje i wtedy mozesz wybrac czulosc...
pozdr
ovca
Jestem muzykiem; gram na skrzypcach el., klawiszach, gitarze... zapraszam na moja strone: www.ovca.republika.pl oraz strone zespolu BORDERLINE: www.borderline.art.pl !!!