dla perkusisty 7 ms. to zadużo.
np na waveterminalu zjedziesz 1 ms i wszysko super chodzi (w logicu)...
Może i masz rację, nie wiem. Jutro już będe miał Pad Kontrol Korga i (mam nadzieję) Battery 3, to zobaczę jak to jest w tym wypadku z tym 7 ms. Wiem, że do wygodnej gry na softsynthach mi wystarcza.
Mała latencja
- Soundscape
- Kontakt:
Re: Mała latencja
...dla perkusisty 7 ms. to zadużo.
Może i masz rację, nie wiem. Jutro już będe miał Pad Kontrol Korga i (mam nadzieję) Battery 3, to zobaczę jak to jest w tym wypadku z tym 7 ms. Wiem, że do wygodnej gry na softsynthach mi wystarcza....
Odnosnie ramu,ma wielkie znaczenie bo jest to magazynek podreczny programu,jesli korzystasz z instrumentow vst to program dobiera zadane mu dane i uklada w pamieci ram,z tego miejsca sa wykorzystywane przez procesor .im masz wiecej w magazynku podresznym nie musisz biegac do magazynu glownego po nastepna porcje,a tu liczy sie szybkosc.Przy malym ramie beda sie zacinaly sample.Chyba ze dasz bardzo duze opoznienie wtedy bedzie mial czas program wyslac kogos do magazynu glownego po nastepna porcje danych gdy w ramie zwolni sie miejsce.
[addsig]
Może i masz rację, nie wiem. Jutro już będe miał Pad Kontrol Korga i (mam nadzieję) Battery 3, to zobaczę jak to jest w tym wypadku z tym 7 ms. Wiem, że do wygodnej gry na softsynthach mi wystarcza....
Odnosnie ramu,ma wielkie znaczenie bo jest to magazynek podreczny programu,jesli korzystasz z instrumentow vst to program dobiera zadane mu dane i uklada w pamieci ram,z tego miejsca sa wykorzystywane przez procesor .im masz wiecej w magazynku podresznym nie musisz biegac do magazynu glownego po nastepna porcje,a tu liczy sie szybkosc.Przy malym ramie beda sie zacinaly sample.Chyba ze dasz bardzo duze opoznienie wtedy bedzie mial czas program wyslac kogos do magazynu glownego po nastepna porcje danych gdy w ramie zwolni sie miejsce.
[addsig]
muzykuje od lat,mam male studio,zawodowo param sie elektronika.
- Soundscape
- Kontakt:
...
Tak odnośnie Ramu. Jest bardzo ważny, ale na nic się nie zda, jeśli procesor nie wytrzyma wymogów softu. (Jak opisałem już: 3 Massive-y zrzarły 85% mocy procka a urzycie ramu wyniosło 400 z 1024.)
...
Tak odnośnie Ramu. Jest bardzo ważny, ale na nic się nie zda, jeśli procesor nie wytrzyma wymogów softu. (Jak opisałem już: 3 Massive-y zrzarły 85% mocy procka a urzycie ramu wyniosło 400 z 1024.)
......i jeszcze jedno,tak racja ,ponizej 7 ms opoznienia wystarcza aby dobrze slyszec,jest tez prawda ze zakladanie i rozwazanie teoretyczne nigdy nie pokrywa sie z rzeczywistoscia,komputerowiec nie zrozumie muzyka o co mu chodzi to ze sciezki sie rozjezdzaja w praktyce dla teoretyka jest nie do pojecia bo procesor plus ram do tego inne parametry ,nie to niemozliwe twierdzi zazwyczaj imformatyk a tu sciezka audio nie synchronizuje sie z midi itd,Praktyka jest konieczna
[addsig]
[addsig]
Masz racje,zakladam ze komputer jest swiadomie skladany do muzyki .dlatego mowie tylko o jednym z wielu problemow jakie mozna napotkac zanim kilka sciezek z samlami zagra rowno .