Borykam się z tym drugi tydzień i nie wiem, co jest nie tak!!! Kontaktowałam się z pomocą techniczną (dosyłam zrzuty ekranu i nic). Wydaje mi się, że poprawnie zainstalowałam Mboxa oraz jego sterownik (z dołączonej CD). Interfejs działa poprawnie (taki mam komunikat z kompa), ustawiłam urządzenie jako domyślne (bo mam inną kartę muz. zintegrowaną z płytą gł.). ILok chyba też w porządku. Jednak jak chcę otworzyć ProToolsa, pojawia się jego okno, ładuje się coś, po czym mam komunikat: "Unable to locate hardware. Make sure your hardware is connected and turned on. Clik OK when the hardware is ready".
_ Czy mam na kompie jakieś niepotrzebne ("konfliktowe") sterowniki z wbudowanej karty muz.?
- Czy czegoś brak, jakiegoś programu? (Komp. jest nowy.)
- Jak poznać, że Pro Tools jest zainstalowany prawidłowo? Może czegoś nie zainstalowałam?
- Czy PT instalować na dysku C?
Ściągałam go z avid.com ze swojego konta. Instalowało się na kompie, potem klikałam w ikonę Setup.exe i zaczynało się rozpakowywanie. Wybierałam miejsce docelowe. Może coś jeszcze powinnam rozpakować? W folderach, które ściągnęły się z Pro Toolsem, jest więcej ikon typu Setup.exe. Czy mam je wszystkie rozpakować? Z angielskiej instrukcji wynika, że chodzi o jedną tego typu czynność. Czy rozpakowywanie to to samo co instalacja? Jestem już totalnie zakręcona

- Może w czasie instalacji mam odłączyć interfejs?
Na pewno jest jakieś rozwiązanie. Gdzie tkwi błąd?

Program instalowałam i odinstalowywałam kilka razy...
POMOC PILNIE POTRZEBNA! Z góry dziękuję za jakąś podpowiedź!