Minimoog V - version 1.5
- OYCIECPIOTR
Minimoog V - version 1.5
Strasznie byłem ciekawy, czy można coś jeszcze poprawić w tym cudeńku i czy usłyszę różnicę. Ściągnąłem nową wersję, włączyłem znane presety i... moim zdaniem słychać różnicę. Szczerze mówiąc poczułem ciary na plecach... to był ten dźwięk, który od dawna chciałem mieć, a którego dotychczasowe wersje MM_V nie dawały mi w 100 procentach. Było dobrze, super nawet, ale wciąż słuchając starych nagrań czułem, że tam coś jeszcze jest, jakiś nieuchwytny element brzmienia. Teraz poprawki w oscylatorach i filtrze przybliżyły ten soft niewiarygodnie blisko oryginału. No i jest coś niezwykłego w tej konstrukcji - od roku krecę tymi gałami i kręcę a brzmień jest więcej i więcej i nic nie zapowiada, żeby się kiedyś miały skończyć. Większością wirtuali nudziłem się po kilku godzinach/dniach a tutaj jakoś się nie da...
Wielki Respekt dla Arturii i Pana Mooga.
Dociec Piotr z Błogostanu.
[URL=http://chomikuj.pl/MISIORPLIKI/SAMPLE+24bity]darmowe sample analogów[/URL]
Re: Minimoog V - version 1.5
Polecam uwadze również tę niezwykle interesującą alternatywę
- minimalmusic
no musze przyznac,
ze dawno nie widzialem tak dobrego syntha vst jak Minimonsta..
krece wlasnie galami na demo version i choc nie gustuje w vst, to tu jednak sie skusze ;]
ze dawno nie widzialem tak dobrego syntha vst jak Minimonsta..
krece wlasnie galami na demo version i choc nie gustuje w vst, to tu jednak sie skusze ;]
- OYCIECPIOTR
Starałem się być zupełnie obiektywny. Wypróbowałem demo Minimonsta i mam mieszane uczucia. Z jedenj strony synth jest zacny - ma o wiele większe możliwości, niż dzieło Arturii. Ale zrobiłem eksperyment: przez pół godziny pograłem wszystkimi fabrycznymi barwami Minimonsty (niektóre są wspaniałe) a potem włączyłem MM_V i odegrałem pierwszą barwę z brzegu. I... uśmiechnąłem się, tak piękny i błogi był to dźwięk... Gdybym miał dzisiaj wybierać, znów zapłaciłbym więcej za MM_V, ale jeśli komuś nie przeszkadza nieco bardziej cyfrowy charakter brzmienia (ale nie zawsze słyszalny - niektóre brzmienia są wręcz niesamowite; potężne i wybitnie analogowe)
to Minimonsta da mu większe możliwości do eksperymentów.
Dociec Piotr - leń i łotr.
to Minimonsta da mu większe możliwości do eksperymentów.
Dociec Piotr - leń i łotr.
[URL=http://chomikuj.pl/MISIORPLIKI/SAMPLE+24bity]darmowe sample analogów[/URL]