Extreme Sample Converter 3 rośnie GIGANT

Jeśli chcesz zasięgnąć rady, podzielić się doświadczeniem w trudnej sztuce samodzielnego programowania - to tu jest miejsce, aby tego dokonać.
WG

Re: Extreme Sample Converter 3 rośnie GIGANT

Post autor: WG » piątek 17 lut 2006, 02:16

...A czy można prosić o uchylenie rąbka tajemnicy i zdradzenie czegoś więcej na temat samplera w wersji developerskiej?

Przyznam, że należę do tych osób, dla których sampler jest przede wszystkim narzędziem kreacji własnych barw, więc w naturalny sposób bardzo mnie to interesuje

Wersja developerska oznacza coś w rodzaju licencjonowanego engine'u, na którym można budować własne produkty (coś jak np. darmowa biblioteka FMOD)....

Tak. Troszkę zgadłeś. Może niedokładnie bo nie engine. Ale odgadłeś mniej więcej pomysł. Kupujesz sobie takie narzędzie developerskie za pomocą, którego zbudujesz własny VSTi Playerek oparty na silniku dużego brata. Czyli dokładnie coś na wzór KOMPAKT'a. Można zaprojektować nawet własny interfejs czyli posunięcie o krok dalej niż w KOMPAKCIE. Oczywiście takie narzędzie będzie licencjonowane na nieco odmiennych prawach. Jest to sprawa rozwojowa i zdecydowanie jeszcze za wcześnie o tym by mówić.

Zainteresowanie jest na razie małe ale z pewnością może wzrosnąć w momencie ukazania się głównego samplera. Mogę zdradzić, że już miałem kontakt i poważną rozmowę z np. CamelAudio w tych sprawach. Ich produkty wyglądają i brzmią wprost przepięknie gdyby ubrać je w super szybki silnik samplera no to po prostu powstaje prawdziwy rarytas dla muzyka głodnego sampli

WG

Post autor: WG » piątek 17 lut 2006, 02:21

...Po wpisaniu (z plusami) w Google słów "extremist" i "sampler" nie wyskakuje chyba nic związanego z muzyką....

tzn. z technologią muzyczną ...

extremist. hm. jakos kojarzy mi się z ekstremistami

Pozdrawiam. Miłych snów. Miałem niźle ciężki dzień ale chętnie i przyjemnie mi się rozmawia "po polsku" u swoich To angielszczyzną choć nie najlepszą czuję się już nieco zmęczony - muszę dwa razy pomyśleć zanim coś napiszę a i tak nie wiem nigdy czy dobrze.

Awatar użytkownika
yaniki
Kontakt:

Post autor: yaniki » piątek 17 lut 2006, 02:23

Dziękuję za wyjaśnienia. Bardzo ciekawie to brzmi, będę trzymał kciuki za rynkowe powodzenie tego projektu. Jednak - niestety - w przypadku tak pomyślanej wersji developerskiej z pewnością dużym minusem może się okazać brak wersji na Maki...

Awatar użytkownika
Kuma
Kontakt:

Post autor: Kuma » piątek 17 lut 2006, 02:46

... niestety - w przypadku tak pomyślanej wersji developerskiej z pewnością dużym minusem może się okazać brak wersji na Maki......

Mówię wam, On to zrobi..

pozdr

bębniarz

Awatar użytkownika
yaniki
Kontakt:

Post autor: yaniki » piątek 17 lut 2006, 03:08

Mówię wam, On to zrobi..

Oby! Już mi nie starcza kciuków do trzymania!

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » piątek 17 lut 2006, 08:04

"WG-Sampler":-) ,

"W-Sampler":)

"WG" - to powinno zostać zapamiętane :)

Nie są to szumne nazwy :) ale praktyczne :)

To co Wygrałem ?:) , bo jeszcze przelewu nie zrobiłem :):)

Pozdrawiam

Redakcja

Post autor: Redakcja » piątek 17 lut 2006, 09:34

...Co powiecie na:

- EiSampler mały ukłonik w stronę "Estrady i Studio" -)

, raczej nie. Natomiast wersją Dev będziemy z oczywistych względów niezmiernie zainteresowani.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

richtig

Post autor: richtig » piątek 17 lut 2006, 10:24

Może "Sampleasure"? :)

www.myspace.com/pchelki

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » piątek 17 lut 2006, 10:41

...Mówię wam, On to zrobi.. ...

A mnie brakuje w tym wszystkim jeszcze tylko dwóch modułów (programów?) i przestanę szukać już czegokolwiek więcej:

a) w Converterze - robota do sampli , była kiedyś już o tym mowa - VSTi do Sf2 konwersja. Wiem, że coś takiego już istnieje na naszym padole ale jego cena ....

b) w samplerze - prostego aranżera MIDI, który łykałby najpopularniejsze na naszym rynku formaty (Yamaha, Roland, Casio...) i odtwarzał je za pomocą tego samplerka. Ech... to byłoby coś!
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » piątek 17 lut 2006, 10:44

......Mówię wam, On to zrobi.. ...

A mnie brakuje w tym wszystkim jeszcze tylko dwóch modułów (programów?) i przestanę szukać już czegokolwiek więcej:

a) w Converterze - robota do sampli , była kiedyś już o tym mowa - VSTi do Sf2 konwersja. Wiem, że coś takiego już istnieje na naszym padole ale jego cena ....

b) w samplerze - prostego aranżera MIDI, który łykałby najpopularniejsze na naszym rynku formaty (Yamaha, Roland, Casio...) i odtwarzał je za pomocą tego samplerka. Ech... to byłoby coś!...

Chyba nie po to został stworzony ten program :) , ale pomysł nie jest taki zły , czasami trzeba cos szybko zrobic . Wtedy jakis prosty procesor fx by sie przydal :)

ODPOWIEDZ