autor: lukashhh1 » piątek 08 lip 2011, 14:49
...
...
Wspomniałes o 8rdzen. procku - jaki masz na mysli?
...
Przepraszam cie, zagalopowałem się z tym 8 rdzeniowym Intelem. Mialem w głowie informacje, bo AMD ma nawet 12 rdzeniowe rozwiązania serwerowe Opteron.
Zapytam tylko, czy umiesz w pełni wykorzystać ten CPU co masz teraz? Mam na myśli rzeczywiste obciążenie CPU a nie wkaźnik DSP. Przy dość skomplikowanych/rzczywistych sesjach rzecz jasna. Nie sztycznie ustawionych sesjach pod obciązenie. Ja nie umiem zapchać mojego Quad'a, mimo że aplikacja ma limit dostępnych zasobów (wynika to z trudności prowadzenia/synchronizacji wielowątkowo operacji).
Natomiast samo posadanie platformy o takiej mocy to sama wsobie fajna sprawa.
Nawiasem. Uważałbym w dyskami SSD. Czym nowsza generacja tych dysków, i czym są one pojemniejsze tym są one mniej trwałe. Ta tecnologia jest skazana na śmierć szybciej niż myslimy. Bo minaturyzacja tej technologi przynosi niestety również poważne ograniczenia ilości cykli zapisu tego nośnika.
...
Obecnie tez mam Quada Q9550, rzadko w moich sesjach Live pokazuje zuzycie 50%, szczerze to tylko raz mi sie tak zdarzyło, jak załadowałem Vanguarda z soczystym padem na full głosów pełne unisono czy tam pokrętło FAT..
ale dla własnego komfortu pracy, mysle ze im mocniejszy procek, tym lepiej.
[addsig]
Produkcja muzyczna: Progressive House,Progressive Trance, Chillout. MAC MINI i5 16GB 256GB
FOCUSRITE SCARLETT18i20 2nd Gen, 2x JBL LSR305, ALESIS Q49, KORG NANOCONTROL, SM PRO NANOPATCH 2, SINN7 DAS MIC, NOVATION MININOVA.