Odszumienie!
Odszumienie!
Mam minutowy fragment pewnego nagrania a capella ktore potrzebuje doprowadzic do stanu "uzywalnosci"!Probowalem zrobic to w CEP ale za bardzo "wali" teraz cyfra!Czy moglby mi ktos pomoc i po kolezensku doprowadzic ten fragment do porzadku?!Prosze pilne!!!!
-->play your reason system<--
Re: Odszumienie!
A jak odszumiałeś? Jaką miałeś wartość Noise Reduction Level? Jak z innymi parametrami? Może nie trzeba odszumiać na 100% tylko jakiś tam szum może zostać, a będzie i tak maskowany przez inne instrumenty. Próbowałeś też zmienić charakterystykę odszumiania (np. odszumić ponad powiedzmy 10 kHz, a to co niżej zostawić, jak jest?)

Pozdrawiam.
Wlasnie nie odszumialem na 100 %!Generalnie robilem prawie wszystko(wedlug mojego mniemanja) a rezultat mi sie nie podoba!
Cooledit 2000 i PRO 1.0 odszumiaja BARDZO ŚREDNIO. CEP 2.0 odszumia b.dobrze, a najlepiej to chyba Sound Forge! Sprobuj!
Jestem początkującym realizatorem, gram też na gitarze.
...Wlasnie nie odszumialem na 100 %!Generalnie robilem prawie wszystko(wedlug mojego mniemanja) a rezultat mi sie nie podoba!...
Czasami lepsze wyniki niż CEPem (ten gorszy) lub SF Noise Reduction (ten lepszy) uzyskiwałem za pomocą "prostackiego" Steinberg DeNoisera... :)
Czasami lepsze wyniki niż CEPem (ten gorszy) lub SF Noise Reduction (ten lepszy) uzyskiwałem za pomocą "prostackiego" Steinberg DeNoisera... :)
A poniewaz trzeba probowac roznych metod, to cos, co chyba kazdy ma: Nero. Moze nie pomoze, ale czemu nie sprobowac.
Naprawdę mocno zaszumiony ten wokal musi być ;) Ja także użwyam czasami CEP2.0, czasami używałem Denoisera z Wavelaba, ale np. jeszcze można spróbować np. któregoś z tych: http://proaudio.republika.pl/literatura.htm . A tak pozatym, to naprawdę nie idzie znaleźć kompromisu pomiędzy ilością szumów a "cyfrowym posmakiem" tegoż wokalu?
Pozdrawiam.
...Mam minutowy fragment pewnego nagrania a capella ktore potrzebuje doprowadzic do stanu "uzywalnosci"!Probowalem zrobic to w CEP ale za bardzo "wali" teraz cyfra!Czy moglby mi ktos pomoc i po kolezensku doprowadzic ten fragment do porzadku?!Prosze pilne!!!!...
Spróbuj wejść na stronę www.waves.com zarejestrować się i pobrać z tamtąd program demo który jest w pełni funkcjonalny przez dwa tygodnie ten program to Waves Restoration Bundle potrafi on z zaszumionym nagraniem zrobić cudo polecam
Spróbuj wejść na stronę www.waves.com zarejestrować się i pobrać z tamtąd program demo który jest w pełni funkcjonalny przez dwa tygodnie ten program to Waves Restoration Bundle potrafi on z zaszumionym nagraniem zrobić cudo polecam
jest jeszcze jedno wyjście - tniesz wysokie częstotliwości, a potem dajesz na exciter - czesem wypada nieźle.. podobno. sam jeszcze tego nie robiłem
Jeżeli spróbujesz to zawiadom mnie o efekcie;-)
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Uczeń liceum jeszcze. Planuję wybrać się później na reżyserię dźwięku.
Wlasnie jestem w trakcie pobierania dema Waves Restoration!Przetestuje i powiadomie Was o wynikach....mam nadzieje ze bedzie lepiej niz po CEP
Pozdrawiam