Delay!
Delay!
Drodzy Koledzy!Dla Was ten problem pewnie bedzie blachy ale ja juz nie ma sil!Chodzi aby zastosowac tak delay aby na przyklad w zdaniu: " Co miesiac kupuje EiS" powtarzalo sie slowo "EiS i zeby te powtorki byly synchronizowane do tempa projektu!Jak to robic!Tym razem czekam na gotowa recepte....

-->play your reason system<--
Re: Delay!
(na przykładzie Cubase'a) Włączasz delay'a , większość vst'ków ma opcję synchronizacji z tępem projektu po wciśnięciu jednego przycisku , jeśli nie obliczasz sobie (60/tempo) i wpisujesz , otwierasz zakładkę automatyki i ustwiasz "on" na wysyłce przedmiotowego delay'a tylko w czasie trwania przedmitowego "eis" .Pozdrawiam i
...(na przykładzie Cubase'a) Włączasz delay'a , większość vst'ków ma opcję synchronizacji z tępem projektu po wciśnięciu jednego przycisku , jeśli nie obliczasz sobie (60/tempo) i wpisujesz , otwierasz zakładkę automatyki i ustwiasz "on" na wysyłce przedmiotowego delay'a tylko w czasie trwania przedmitowego "eis" .Pozdrawiam i ...
można i tak - ja bym po prostu wyrysował automatykę ;)
W Cubase SX można, nie wiem jak we wcześniejszych...
Pozdro
Groover
można i tak - ja bym po prostu wyrysował automatykę ;)
W Cubase SX można, nie wiem jak we wcześniejszych...
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
Wielkie dzieki!Posiadam Sx wiec sprobuje!Mam nadzieje ze wyjdzie...

Na stronie steinberga można ściągnąć free kalkulator delaya, podajesz w nim tempo (podkreślam: tempo, a nie tępo...) i zaznaczasz metrum, pokazuje się jakie opóżnienie powinieneś dać.
To oczywiścei jest rozwiązanie jeżeli nie ma programowej synchronizacji z tempem.
To oczywiścei jest rozwiązanie jeżeli nie ma programowej synchronizacji z tempem.
www.surogat.pl
Polacam darmowy pakiet tyczek BlueLine - jest tam wtyczka BlueDelay. Poprostu wpisujesz tempo np 120 BPM wszystkie powtórzenia są w tym Timie. Dodtakowo swietna mozliwosc stosowania korekcji na delayu. Naprade zawodowo brzmiaca wtyczka. POLECAM. Sam uzywam w swoich produkcjach i spisuja sie rewelacyjnie.
...Polacam darmowy pakiet tyczek BlueLine - jest tam wtyczka BlueDelay.
...
Dziekuje!Pobralem i zabieram sie do przetestowania...podziele sie uwagami....Pozdrawiam
...
Dziekuje!Pobralem i zabieram sie do przetestowania...podziele sie uwagami....Pozdrawiam
Pozwól, że skorzystam z Twojego tematu i przy okazji zapytam, jak w CoolEdit Pro 2.0 przedłużyć dźwięk np. gitary, by zrobić efekt solówki gitarowej a'la Santana, czy coś podobnego?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zespół Piosenki Łagodnej Kameleon. Największy sukces - nasza kompozycja do wiersza J.Kasprowicza "Wiatr gnie sieroce smreki" zdobyła tytuł rajdowej piosenki roku 2002 na XXX Jubileuszowym Ogólnopol. Turystycznym Festiwalu Piosnki Studenckiej BAZUNA 2002
Obiecalem ze podziele sie uwagami na temat pakietu tych wtyczek, wiec to czynie...
W pakiecie znajduje sie 11 (!) wtyczek i choc najwiecej czasu (jak do tej pory) spedzilem z BlueDeley to moge stwierdzic ze sa na prawde dobrymi pluginami i to jeszcze za free!BlueDeley zaoferowla mi wlasnie to o co mi chodzilo i stwierdzam ze bardziej podoba mi sie od pokladowego delaya Kubusia SX!Choc to moze chwilowe zauroczenie
Jeszcze raz dziekuje DJOZD za podpowiedz i polecam kazdemu pakiet tych wtyczek!!!Pozdrawiam