Delay!

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
mysza

Delay!

Post autor: mysza » środa 26 lis 2003, 18:28

Drodzy Koledzy!Dla Was ten problem pewnie bedzie blachy ale ja juz nie ma sil!Chodzi aby zastosowac tak delay aby na przyklad w zdaniu: " Co miesiac kupuje EiS" powtarzalo sie slowo "EiS i zeby te powtorki byly synchronizowane do tempa projektu!Jak to robic!Tym razem czekam na gotowa recepte....
-->play your reason system<--

Tomcjusz

Re: Delay!

Post autor: Tomcjusz » środa 26 lis 2003, 18:47

(na przykładzie Cubase'a) Włączasz delay'a , większość vst'ków ma opcję synchronizacji z tępem projektu po wciśnięciu jednego przycisku , jeśli nie obliczasz sobie (60/tempo) i wpisujesz , otwierasz zakładkę automatyki i ustwiasz "on" na wysyłce przedmiotowego delay'a tylko w czasie trwania przedmitowego "eis" .Pozdrawiam i

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » środa 26 lis 2003, 18:54

...(na przykładzie Cubase'a) Włączasz delay'a , większość vst'ków ma opcję synchronizacji z tępem projektu po wciśnięciu jednego przycisku , jeśli nie obliczasz sobie (60/tempo) i wpisujesz , otwierasz zakładkę automatyki i ustwiasz "on" na wysyłce przedmiotowego delay'a tylko w czasie trwania przedmitowego "eis" .Pozdrawiam i ...

można i tak - ja bym po prostu wyrysował automatykę ;)

W Cubase SX można, nie wiem jak we wcześniejszych...

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
mysza

Post autor: mysza » środa 26 lis 2003, 19:01

Wielkie dzieki!Posiadam Sx wiec sprobuje!Mam nadzieje ze wyjdzie...

Ja-cek

Post autor: Ja-cek » środa 26 lis 2003, 21:32

Na stronie steinberga można ściągnąć free kalkulator delaya, podajesz w nim tempo (podkreślam: tempo, a nie tępo...) i zaznaczasz metrum, pokazuje się jakie opóżnienie powinieneś dać.

To oczywiścei jest rozwiązanie jeżeli nie ma programowej synchronizacji z tempem.
www.surogat.pl

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » czwartek 27 lis 2003, 01:57

Polacam darmowy pakiet tyczek BlueLine - jest tam wtyczka BlueDelay. Poprostu wpisujesz tempo np 120 BPM wszystkie powtórzenia są w tym Timie. Dodtakowo swietna mozliwosc stosowania korekcji na delayu. Naprade zawodowo brzmiaca wtyczka. POLECAM. Sam uzywam w swoich produkcjach i spisuja sie rewelacyjnie.

Awatar użytkownika
mysza

Post autor: mysza » czwartek 27 lis 2003, 11:27

...Polacam darmowy pakiet tyczek BlueLine - jest tam wtyczka BlueDelay.

...

Dziekuje!Pobralem i zabieram sie do przetestowania...podziele sie uwagami....Pozdrawiam

Awatar użytkownika
dakko
Kontakt:

Post autor: dakko » czwartek 27 lis 2003, 14:25

Pozwól, że skorzystam z Twojego tematu i przy okazji zapytam, jak w CoolEdit Pro 2.0 przedłużyć dźwięk np. gitary, by zrobić efekt solówki gitarowej a'la Santana, czy coś podobnego?

Pozdrawiam
Zespół Piosenki Łagodnej Kameleon. Największy sukces - nasza kompozycja do wiersza J.Kasprowicza "Wiatr gnie sieroce smreki" zdobyła tytuł rajdowej piosenki roku 2002 na XXX Jubileuszowym Ogólnopol. Turystycznym Festiwalu Piosnki Studenckiej BAZUNA 2002

Awatar użytkownika
mysza

Post autor: mysza » środa 03 gru 2003, 13:55

Obiecalem ze podziele sie uwagami na temat pakietu tych wtyczek, wiec to czynie... W pakiecie znajduje sie 11 (!) wtyczek i choc najwiecej czasu (jak do tej pory) spedzilem z BlueDeley to moge stwierdzic ze sa na prawde dobrymi pluginami i to jeszcze za free!BlueDeley zaoferowla mi wlasnie to o co mi chodzilo i stwierdzam ze bardziej podoba mi sie od pokladowego delaya Kubusia SX!Choc to moze chwilowe zauroczenie Jeszcze raz dziekuje DJOZD za podpowiedz i polecam kazdemu pakiet tych wtyczek!!!Pozdrawiam

ODPOWIEDZ