Sampler do PC lub Maca

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
zwierz74

Sampler do PC lub Maca

Post autor: zwierz74 » niedziela 20 lut 2005, 20:16

Moje pytanie może wydać się trochę infantylne, ale od 1,5 roku nie śledze co się dzieje w temacie kart dźwiękowych :)

Czy któryś z producenów odważył się wyprodukować kartę dźwiękową do PC lub Maca, która była by również pełnowartościwym samplerem, w pełni korzystającym z zasobów komputera (pamieci ram, hd) jako źródła sampli sprzętowo wspomaganych właśnię tą kartą (DSP)? Wniejwięcej choci mi o coś takiego jak Audigy + sounfont, ale oczywiście nie z taką dynamiką (troszeczkę tu jej brakuje) na wyjściu.

Interesującą pozycją wydaje się być EmulatorX ale sam program-sampler niestety nie jest wspomagany przez kartę. A ja szukam czegoś co jest wspomagane.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
AXIS

Re: Sampler do PC lub Maca

Post autor: AXIS » niedziela 20 lut 2005, 23:57

Interesującą pozycją wydaje się być EmulatorX ale sam program-sampler niestety nie jest wspomagany przez kartę. A ja szukam czegoś co jest wspomagane.

Creamware Powersampler II - www.creamware.de

Pozdrawiam,

Maciej R.

Awatar użytkownika
Markus

Post autor: Markus » poniedziałek 21 lut 2005, 00:12

Creamware Powersampler II - http://www.creamware.de

Pozdrawiam,

Maciej R.

...

Zgadza się, aczkolwiek Creamware pozmieniał trochę nazwy swoich produktów i np. Powersampler jako taki został wycofany.

Polecam Ci - Scope Project w wersji Synth and Sampler Pack, który ma 6 DSP's i STS 5000 (sampler) na pokładzie.

To działa i na PC, i na Macu.

zwierz74

Post autor: zwierz74 » wtorek 22 lut 2005, 09:01

Polecam Ci - Scope Project w wersji Synth and Sampler Pack, który ma 6 DSP's i STS 5000 (sampler) na pokładzie.

To działa i na PC, i na Macu.

dzieki za pomoc.

Scope Project trochę nie na moje mozliwości fonansowe, ale wlasnie testuje kartę tej firmy o nazwei Luna II (o ile się nie myle teraz się nazywa Scope Home) i to jest to czego szukałem. jeszcze raz dzięki.

ODPOWIEDZ