Moje pytanie może wydać się trochę infantylne, ale od 1,5 roku nie śledze co się dzieje w temacie kart dźwiękowych :)
Czy któryś z producenów odważył się wyprodukować kartę dźwiękową do PC lub Maca, która była by również pełnowartościwym samplerem, w pełni korzystającym z zasobów komputera (pamieci ram, hd) jako źródła sampli sprzętowo wspomaganych właśnię tą kartą (DSP)? Wniejwięcej choci mi o coś takiego jak Audigy + sounfont, ale oczywiście nie z taką dynamiką (troszeczkę tu jej brakuje) na wyjściu.
Interesującą pozycją wydaje się być EmulatorX ale sam program-sampler niestety nie jest wspomagany przez kartę. A ja szukam czegoś co jest wspomagane.
pozdrawiam
Sampler do PC lub Maca
Re: Sampler do PC lub Maca
Interesującą pozycją wydaje się być EmulatorX ale sam program-sampler niestety nie jest wspomagany przez kartę. A ja szukam czegoś co jest wspomagane.
Creamware Powersampler II - www.creamware.de
Pozdrawiam,
Maciej R.
Creamware Powersampler II - www.creamware.de
Pozdrawiam,
Maciej R.
Creamware Powersampler II - http://www.creamware.de
Pozdrawiam,
Maciej R.
...
Zgadza się, aczkolwiek Creamware pozmieniał trochę nazwy swoich produktów i np. Powersampler jako taki został wycofany.
Polecam Ci - Scope Project w wersji Synth and Sampler Pack, który ma 6 DSP's i STS 5000 (sampler) na pokładzie.
To działa i na PC, i na Macu.
Pozdrawiam,
Maciej R.
...
Zgadza się, aczkolwiek Creamware pozmieniał trochę nazwy swoich produktów i np. Powersampler jako taki został wycofany.
Polecam Ci - Scope Project w wersji Synth and Sampler Pack, który ma 6 DSP's i STS 5000 (sampler) na pokładzie.
dzieki za pomoc.
Scope Project trochę nie na moje mozliwości fonansowe, ale wlasnie testuje kartę tej firmy o nazwei Luna II (o ile się nie myle teraz się nazywa Scope Home) i to jest to czego szukałem. jeszcze raz dzięki.
dzieki za pomoc.
Scope Project trochę nie na moje mozliwości fonansowe, ale wlasnie testuje kartę tej firmy o nazwei Luna II (o ile się nie myle teraz się nazywa Scope Home) i to jest to czego szukałem. jeszcze raz dzięki.