Witam,
od pewnego czasu zastanawiam się nad kupnem jakiejś niezbyt drogiej karty dźwiękowej USB (MAYA 44 USB, Wavetermnal U24 itd...). Niestety nigdzie nie znalazłem informacji o latencji, jaką można uzyskać w Asio (używam V-Stack).
Jeśli ktoś posiada takie karty i może się podzielić wrażeniami - prośba o info :)
Latencja kart USB ?
Re: Latencja kart USB ?
...Witam,
od pewnego czasu zastanawiam się nad kupnem jakiejś niezbyt drogiej karty dźwiękowej USB (MAYA 44 USB, Wavetermnal U24 itd...). Niestety nigdzie nie znalazłem informacji o latencji, jaką można uzyskać w Asio (używam V-Stack).
Jeśli ktoś posiada takie karty i może się podzielić wrażeniami - prośba o info :)...
inaczej - jakiego masz kompa?
Pozdro
Groover
Jeśli ktoś posiada takie karty i może się podzielić wrażeniami - prośba o info :)...
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
Pozdro
Groover...
Stacjonarny - AMD Athlon 800 MHZ, 256 MB Ram,
Laptop - Intel 2,7 GHz, 512 MB Ram
Karta USB głównie po to, aby udźwiękowić laptopa, zależy mi na sterownikach ASIO...
Pozdro
Groover...
Stacjonarny - AMD Athlon 800 MHZ, 256 MB Ram,
Laptop - Intel 2,7 GHz, 512 MB Ram
Karta USB głównie po to, aby udźwiękowić laptopa, zależy mi na sterownikach ASIO...
Test MAYA44USB był w EiS 12/2003
Mój Laptop Athlon 1.6 128RAM wykazał: od 4ms do 15 ms dla wejścia i od 4ms do 123ms dla wyjścia - to są fabryczne zakresy regulacji latencji MAYA44USB
Nieduży kilkusladowy(+pluginy) projekt Cubase działal przy CPU 30-40% przy najniższej możliwej latencji - czyli 4ms
Mój Laptop Athlon 1.6 128RAM wykazał: od 4ms do 15 ms dla wejścia i od 4ms do 123ms dla wyjścia - to są fabryczne zakresy regulacji latencji MAYA44USB
Nieduży kilkusladowy(+pluginy) projekt Cubase działal przy CPU 30-40% przy najniższej możliwej latencji - czyli 4ms
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
...Witam,
Dwie dobre (latencja na niezauważalnym poziomie) karty USB z jakimi miałem do czynienia (a było tego trochę) to Aardvark USB3 i Terratec Producer Phase 26 USB
Dwie dobre (latencja na niezauważalnym poziomie) karty USB z jakimi miałem do czynienia (a było tego trochę) to Aardvark USB3 i Terratec Producer Phase 26 USB
Jam Puszek Okruszek! Kto ze mną zadarł... umarł w butach!