Latencja kart USB ?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Luzior

Latencja kart USB ?

Post autor: Luzior » wtorek 06 sty 2004, 18:30

Witam,

od pewnego czasu zastanawiam się nad kupnem jakiejś niezbyt drogiej karty dźwiękowej USB (MAYA 44 USB, Wavetermnal U24 itd...). Niestety nigdzie nie znalazłem informacji o latencji, jaką można uzyskać w Asio (używam V-Stack).

Jeśli ktoś posiada takie karty i może się podzielić wrażeniami - prośba o info :)

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Re: Latencja kart USB ?

Post autor: Groover » wtorek 06 sty 2004, 18:53

...Witam,

od pewnego czasu zastanawiam się nad kupnem jakiejś niezbyt drogiej karty dźwiękowej USB (MAYA 44 USB, Wavetermnal U24 itd...). Niestety nigdzie nie znalazłem informacji o latencji, jaką można uzyskać w Asio (używam V-Stack).

Jeśli ktoś posiada takie karty i może się podzielić wrażeniami - prośba o info :)...

inaczej - jakiego masz kompa?

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Luzior

Post autor: Luzior » wtorek 06 sty 2004, 20:51

inaczej - jakiego masz kompa?

Pozdro

Groover...

Stacjonarny - AMD Athlon 800 MHZ, 256 MB Ram,

Laptop - Intel 2,7 GHz, 512 MB Ram

Karta USB głównie po to, aby udźwiękowić laptopa, zależy mi na sterownikach ASIO...

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » środa 07 sty 2004, 10:35

Test MAYA44USB był w EiS 12/2003

Mój Laptop Athlon 1.6 128RAM wykazał: od 4ms do 15 ms dla wejścia i od 4ms do 123ms dla wyjścia - to są fabryczne zakresy regulacji latencji MAYA44USB

Nieduży kilkusladowy(+pluginy) projekt Cubase działal przy CPU 30-40% przy najniższej możliwej latencji - czyli 4ms
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
zorro

Post autor: zorro » piątek 09 sty 2004, 17:59

...Witam,

Jeśli ktoś posiada takie karty i może się podzielić wrażeniami - prośba o info :)...

Dwie dobre (latencja na niezauważalnym poziomie) karty USB z jakimi miałem do czynienia (a było tego trochę) to Aardvark USB3 i Terratec Producer Phase 26 USB
Jam Puszek Okruszek! Kto ze mną zadarł... umarł w butach!

ODPOWIEDZ