Yamaha SY85

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
pawello

Yamaha SY85

Post autor: pawello » niedziela 15 lut 2004, 21:34

Witam..

kto mial z tym do czynienia ? znam serie sy yamahy - stare klawisze ale jare dosc potrzebuje Wasza opinie klawiszowcy..

jestem na skraju zakupu instrumentu ale nie chce popelnic bledu.. ma mi on sluzyc jako mastercontroler w studio oraz dodatkowe zrodlo barw.. co sadzicie o barwach i solidnosci wykonania ?

p.s. czytalem troche opinii na necie w jezyku "anielskim" (c) pawello 2002 opinie entuzjastyczne a ja lubie opinie wywazone

czekam na nie..
[addsig]
pozdrawiam.

Awatar użytkownika
student

Re: Yamaha SY85

Post autor: student » niedziela 15 lut 2004, 21:41

...Witam..

kto mial z tym do czynienia ? znam serie sy yamahy - stare klawisze ale jare dosc potrzebuje Wasza opinie klawiszowcy..

jestem na skraju zakupu instrumentu ale nie chce popelnic bledu.. ma mi on sluzyc jako mastercontroler w studio oraz dodatkowe zrodlo barw.. co sadzicie o barwach i solidnosci wykonania ?

p.s. czytalem troche opinii na necie w jezyku "anielskim" (c) pawello 2002 opinie entuzjastyczne a ja lubie opinie wywazone

czekam na nie..

...

Dość przyzwoity klamot, ale zależy ile Ci rykną za niego....

Pozdr.

pawello

Post autor: pawello » niedziela 15 lut 2004, 21:51

Pozdr....

a jak brzmi ? lepiej niz sy55 albo 35 ? do czego to porownac ?

cena niezla - niewiele ponad 1000zl..
[addsig]
pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Sroka

Post autor: Sroka » niedziela 15 lut 2004, 23:38

...

Odpowiednik modułu Yamaha TG500, dość ciekawe barwy, stare brzmienia bardzo popularne kilka lat do tyłu. W sumie sy85 to jest to samo co TG500 tylko ten pierwszy posiada klawiaturę.

Dla mnie bardzo odpowiadały te barwy, ale to kwestia gustu.

pozdrawiam

Sroka

Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!

Awatar użytkownika
muscato

Post autor: muscato » poniedziałek 16 lut 2004, 09:52

...**********************

Pozdr....

...

cena dobra:)

pady i chórki OK, edycja tez w porzadku, tylko kontroli w czasie rzeczywistym zbyt duzej nie ma drums i bass-niezbyt, gitary tez, niektore piana wporzo,

za ta cene mozna sie na nie zdecydowac o ile klawiaturka nie lata na boki

pzdr
residance - warsaw
destination - space

pawello

Post autor: pawello » poniedziałek 16 lut 2004, 12:08

Ogolnie nie szukam brzmien naturalnych - gitar fortepianow itp... raczej interesuja mnie tla.. pady.. smyki..leady..organy itp.. Brzmienia naturalne sa najlepsze w samplach i takich uzywam..Na gitarze gram sam wiec gitary odpadaja..

Co do klawiatury - jaka ona jest Waszym zdaniem ? Bo ja mam nadzieje ze nie przechodzona na maxa i wymagajaca remontu generalnego Ale jesli w miare niezniszczona to jaka jest pod katem komfortu gry ?

Interesuje mnie porownanie do klawiatur niewazonych w innych klawiszach a nie do wypasionych drewnianych masterkyboardowych rolls-royce'ow
[addsig]
pozdrawiam.

Awatar użytkownika
student

Post autor: student » poniedziałek 16 lut 2004, 17:53

...Ogolnie nie szukam brzmien naturalnych - gitar fortepianow itp... raczej interesuja mnie tla.. pady.. smyki..leady..organy itp.. Brzmienia naturalne sa najlepsze w samplach i takich uzywam..Na gitarze gram sam wiec gitary odpadaja..

Co do klawiatury - jaka ona jest Waszym zdaniem ? Bo ja mam nadzieje ze nie przechodzona na maxa i wymagajaca remontu generalnego Ale jesli w miare niezniszczona to jaka jest pod katem komfortu gry ?

Interesuje mnie porownanie do klawiatur niewazonych w innych klawiszach a nie do wypasionych drewnianych masterkyboardowych rolls-royce'ow

...

Kiedyś, dawno temu, w pewnym sklepie firmowym Yamahy a Warszawie, miałem okazję "dotykać" to cudo, cena wtedy była nie do przyjęcia, ale brzmienie i możliwości zapierały dech. Minęło wiele lat, sprawdż zatem dobrze, czy Ci odpowiada brzmieniowo, klawiatury Yamahy zwykle były dobrej jakości, chociaż zaraz po premierze modelu CS1X pograłem na tym w salonie - nowy instrument, a klawiatura rozklekotana jakby miała 10 lat... Ale nie musi dotyczyć to Sy85. Cena okazyjna, więc dobrze sprawdź egzemplarz przed zakupem.

Pozdr.

pawello

Post autor: pawello » wtorek 17 lut 2004, 18:08

no...

widze ze przynajmniej 2 starych dziadow odwiedza to forum hihihihih... mlodziez nie zna symboli typu M1.. SY85 itp hihihih... oni to cs1x np...a najbardziej to reason magix i inne wiertualne zabawki... takie czasy panie kolego

zywie nadzieje ze mimo wszystko sie doczekam jeszcze jakichs komentarzy w temacie sy85 jeszcze.. dziady! kombek end help mi pliz
[addsig]
pozdrawiam.

ODPOWIEDZ