...Ogolnie nie szukam brzmien naturalnych - gitar fortepianow itp... raczej interesuja mnie tla.. pady.. smyki..leady..organy itp.. Brzmienia naturalne sa najlepsze w samplach i takich uzywam..Na gitarze gram sam wiec gitary odpadaja..
Co do klawiatury - jaka ona jest Waszym zdaniem ? Bo ja mam nadzieje ze nie przechodzona na maxa i wymagajaca remontu generalnego

Ale jesli w miare niezniszczona to jaka jest pod katem komfortu gry ?
Interesuje mnie porownanie do klawiatur niewazonych w innych klawiszach a nie do wypasionych drewnianych masterkyboardowych rolls-royce'ow
...
Kiedyś, dawno temu, w pewnym sklepie firmowym Yamahy a Warszawie, miałem okazję "dotykać" to cudo, cena wtedy była nie do przyjęcia, ale brzmienie i możliwości zapierały dech. Minęło wiele lat, sprawdż zatem dobrze, czy Ci odpowiada brzmieniowo, klawiatury Yamahy zwykle były dobrej jakości, chociaż zaraz po premierze modelu CS1X pograłem na tym w salonie - nowy instrument, a klawiatura rozklekotana jakby miała 10 lat... Ale nie musi dotyczyć to Sy85. Cena okazyjna, więc dobrze sprawdź egzemplarz przed zakupem.
Pozdr.