Czy ktos z Forumowiczow pamieta taki plugin korektor (chyba VST) ktory kreował brzmienie na podstawie brzmienia innego utworu.
Wydaje mi sie ze dawno temu w EiS bylo demo tej wtyczki, ale nie moge sobie przypomniec ani nazwy ani znalesc informacji w necie.
P.S. dzialanie bylo takie ze wczytywalo sie fragment utworu referencyjnego, plugin analizował brzmienie i po przeanalizowaniu zadawał korekcje na nasza sciezke
VST korekcja wg utworu referencyjnego
Re: VST korekcja wg utworu referencyjnego
...Czy ktos z Forumowiczow pamieta taki plugin korektor (chyba VST) ktory kreował brzmienie na podstawie brzmienia innego utworu.
Wydaje mi sie ze dawno temu w EiS bylo demo tej wtyczki, ale nie moge sobie przypomniec ani nazwy ani znalesc informacji w necie.
P.S. dzialanie bylo takie ze wczytywalo sie fragment utworu referencyjnego, plugin analizował brzmienie i po przeanalizowaniu zadawał korekcje na nasza sciezke...
Jak sie nie myle to chyba jest coś takiego jak QClone Waves'a...
[addsig]
P.S. dzialanie bylo takie ze wczytywalo sie fragment utworu referencyjnego, plugin analizował brzmienie i po przeanalizowaniu zadawał korekcje na nasza sciezke...
Jak sie nie myle to chyba jest coś takiego jak QClone Waves'a...
[addsig]
Pozdrawiam
......Czy ktos z Forumowiczow pamieta taki plugin korektor (chyba VST) ktory kreował brzmienie na podstawie brzmienia innego utworu.
Steinberg FreeFilter
Steinberg FreeFilter
.........Czy ktos z Forumowiczow pamieta taki plugin korektor (chyba VST) ktory kreował brzmienie na podstawie brzmienia innego utworu.
Steinberg FreeFilter...
Nie oczekuj cudów!! Izotope...... też ma analizator korekcji,
jak źle zaaranżowałeś potem źle zmiksowałeś, to żadna
tam referncyjna korekcja nic nie da...
hey ..pozdr....
Steinberg FreeFilter...
Nie oczekuj cudów!! Izotope...... też ma analizator korekcji,
jak źle zaaranżowałeś potem źle zmiksowałeś, to żadna
tam referncyjna korekcja nic nie da...
hey ..pozdr....
jestem entuzjastą realizacji komputerowej
har-bal
jesli uzywa sie takich ustrostw do sladów oddzielnych to chyba ma sens, ale z calym miksem..........
...obawiam sie tylko te zrobione przez doswiadczonego "miksera"
Zgadza się, nie oczekuj cudów. Czasami jednak przydaję się, jak ktoś przyniesie lekko przebasowany mix lub przejaskrawiony, ale niezła zabawa jest z dobraniem tego "referencyjnego" nagrania

szczegolnie ze referencyjne jako masteringowane w calosci zawieraja :
- nie tylko EQ, ale i multiband kompresor, rozne enhancery, maksymalizacje etc :))))))))))))))))))
- nie tylko EQ, ale i multiband kompresor, rozne enhancery, maksymalizacje etc :))))))))))))))))))