perkusja w vst...

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
yonash

perkusja w vst...

Post autor: yonash » piątek 30 maja 2003, 15:20

Temat który powraca kolejny raz...tym razem naprawde pewnie dla wielu banalna, ale mnie niestety przerastająca kwestia.

Cóż, postanowiłem zobaczyć 'czym to się je', ściągnąłem sobie demko Cubasisa VST oraz wtyczke fxpansion DR005.

W Cubasisie zaimportowałem perkusyjne ścieżki MIDI, ustawiłem wtyczke jako 'output' dla np ścieżki stopy i ...nic! To samo dla dodawanego do Cubasisa LM-9. Jeśli jako 'output' jest ustawiony 'syntezator...' to wszysto gra.

Choć o pracy z dźwiękim wiem troche, to jeśli chodzi o MIDI to jestem total zielony (o taki: ). Prosze chociaż ewentualnie o adresy stron na których mógłbym znaleźć jakieś wiadomości na temat 'robienia' perkusji w Cubasis'e.

A może to kwestia wersji demo?

Awatar użytkownika
msieczko

Re: perkusja w vst...

Post autor: msieczko » piątek 30 maja 2003, 15:24

numer polega na tym ze w twoim pliku midi stopa jest na okreslonym dzwieku ... np powiedzmy C1

... teraz musisz sie upewnic ze w DR005 - probka stopy jest przypieta (wyzwalana) wlasnie dzwiekiem C1 inaczej nic nie zagra

... czy dziala DR005 sprawdzic mozna prosto - wystarczy, ze 'nacisniesz' na probke w okienku DR005 ! jezeli zagra to jedyne co musisz zrobic jest powyzej
[addsig]
Warszawa - 'home' studio

ODPOWIEDZ