Czegoś brakuje w moich utworach
Re: Czegoś brakuje w moich utworach
Siema. Ja pracowałem na FL 3 lata i nie jeden projekt właśnie był jakoś wybrakowany. Nie tyle wybrakowany ale płaski. W moim przypadku skuteczną rzeczą okazała sie dynamika i korekcja.
Każdy sampel z FL teraz exportuje i obrabiam na Sound Forge.Kompresja Korekcja i Limit.
Przesłuchaj sobie jeszcze raz nagranie. Zapisz na kartce jakie instrumenty są główne a obok te które mająbyć tylko w tle.
U mnie to wygląda tak. Po exporcie i zapisaniu na kartce instrumentów obrabiam je. Potem jeszcze raz przesłuchuje i przesłuchuje i przesłuchuje. I na 2 dzień znowu. Po kilku dniach okazuje sie ze tu by pasował lekki flanger tu mały pogłos na bębny itp itd
Każdy sampel z FL teraz exportuje i obrabiam na Sound Forge.Kompresja Korekcja i Limit.
Przesłuchaj sobie jeszcze raz nagranie. Zapisz na kartce jakie instrumenty są główne a obok te które mająbyć tylko w tle.
U mnie to wygląda tak. Po exporcie i zapisaniu na kartce instrumentów obrabiam je. Potem jeszcze raz przesłuchuje i przesłuchuje i przesłuchuje. I na 2 dzień znowu. Po kilku dniach okazuje sie ze tu by pasował lekki flanger tu mały pogłos na bębny itp itd
- AndrevanAngel
Dobra jak coś to dodam więcej informacji. Na FL poracuje więcej niż pół roku. Wtyczki próbuje ściągać na eMule. Co do wtyczek staram się żeby były jak naj leprze np. SuperWaveP8, Albono, Albino 3, często używam Sytrus-a, Proto Plasm TS i inne. Próbki ściągnełem z VipZone. Teraz od wakacji postanowiłem wejść w bardziej zaawansowane żeczy. Więc połowe żeczy które tutaj napisaliście nie rozumie. Narazie nic nie kupiłem do tworzenia muzyki. Mam jedynie Mixer Reloop Kiler Blu ale to bardziej do mikowania niż tworzenia muzyki. Mam jakieś stare głośniki brata. Coś tam na nich pisze New Mildton 80. Zamieżam wymienićdwa głośniki w obudowie na Alphard DW65K - 2. Jak coś to mam prośbę. Potrzebuje wszystko do FL-a bym mógł robić fajne efekty i dźwięki w stylu Trance (żeby bliżej można było porównać, to coś na styl Armina van Buurena). Dzięki za dotych czasowe komętażę.
...Dobra jak coś to dodam więcej informacji. Na FL poracuje więcej niż pół roku. Wtyczki próbuje ściągać na eMule. Co do wtyczek staram się żeby były jak naj leprze np. SuperWaveP8, Albono, Albino 3, często używam Sytrus-a, Proto Plasm TS i inne. Próbki ściągnełem z VipZone. Teraz od wakacji postanowiłem wejść w bardziej zaawansowane żeczy. Więc połowe żeczy które tutaj napisaliście nie rozumie. Narazie nic nie kupiłem do tworzenia muzyki. Mam jedynie Mixer Reloop Kiler Blu ale to bardziej do mikowania niż tworzenia muzyki. Mam jakieś stare głośniki brata. Coś tam na nich pisze New Mildton 80. Zamieżam wymienićdwa głośniki w obudowie na Alphard DW65K - 2. Jak coś to mam prośbę. Potrzebuje wszystko do FL-a bym mógł robić fajne efekty i dźwięki w stylu Trance (żeby bliżej można było porównać, to coś na styl Armina van Buurena). Dzięki za dotych czasowe komętażę....
albo prowokacja,albo zgrywa, albo po prostu "trąs"....
albo prowokacja,albo zgrywa, albo po prostu "trąs"....

Hohoho! Czyli trzeba od razu ze jestesmy na poczatku drogi. Pomijajac fakt ze uzywasz piarckiego sofu, i najlepszych wtyczek. Po pierwsze wyszukiwarka forum sie przyda. Po drugie, żadne najlepsze nawet wtyczki nie pomoga bez umiejetnosci aranzacji i miksowania. Jedyne co moge powiedziec - czas, praca, eksperymenty i wytrwalosc. Za dwa lata bedziesz w zupelnie innym miejscu niz teraz. I zainwerstuj w jakies odsluchy bo na czym podobnym do tego co wymieniles bedziesz sie wiecznie kręcil w kólko.
Krotko mówiac, przegladnij cale forum, poczytaj wszystko , kupuj EIS, ucz sie , ćwicz i zanim zapytasz o cos takiego na tym forum dobrze sie zastanów. Admini to ludzie z zasadami.
Wtyczki próbuje ściągać na eMule. Co do wtyczek staram się żeby były jak naj leprze np. SuperWaveP8, Albono, Albino 3, często używam Sytrus-a, Proto Plasm TS i inne. Próbki ściągnełem z VipZone.
Nawet jeśli masz piracki soft to słowa te nie powinny mieć tu miejsca.
Wtyczki topewna część twojego utworu...Bez własnej inicjatywy nie będziesz nic w stanie zrobić. Wiec nie radze myśleć im lepsze wtyczki tym lepszy efekt końcowy bo nie tędy droga
Nawet jeśli masz piracki soft to słowa te nie powinny mieć tu miejsca.
Wtyczki topewna część twojego utworu...Bez własnej inicjatywy nie będziesz nic w stanie zrobić. Wiec nie radze myśleć im lepsze wtyczki tym lepszy efekt końcowy bo nie tędy droga
i naucz sie pisac po polsku - to sie przydaje
- AndrevanAngel
i naucz sie pisac po polsku - to sie przydaje
Czy aż tak widaćżę jestem obco krajowacem??
Jeszcze raz dziękuje za pomoc.

Jeszcze raz dziękuje za pomoc.
... i naucz sie pisac po polsku - to sie przydaje
Jeszcze raz dziękuje za pomoc. ...
Powiem ci że piszesz nawet lepiej niż nieliczni z forum

Jeszcze raz dziękuje za pomoc. ...
Powiem ci że piszesz nawet lepiej niż nieliczni z forum
ja juz nagrywam jakis czas lae niewiem jak zrobic dobry mastering na jakim oprogramowaniu powinienem pracowac moze ktos wie?