Duży problem z E-mu 0404

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
fizz

Duży problem z E-mu 0404

Post autor: fizz » niedziela 18 lut 2007, 14:06

Pisze, bo ta karta doprowadza mnie do szalu. Nie pamietam ile juz razy przeinstalowywalem sterowniki, w tym tygodniu przynajmniej z 4 razy... Problemem jest to, ze ta karta lubi tracic dzwiek. I jezeli zdazy sie np. jakis nieoczekiwany reset pc-ta to juz sie tego dzwieku nie da przywrocic, no chyba ze przeinstaluje sterowniki... Spotkal Was, uzytkownikow emu, juz kiedys taki problemem ? Czytalem gdzies, ze ludzie mieli podobne problemy. Oczywiscie obsluga techniczna, na kazdy mail lakonicznie odpowiada. Zaznaczam ze zainstalowalem nowe steroniki, nowy patchmix itp itd.

Awatar użytkownika
Respectus

Re: Duży problem z E-mu 0404

Post autor: Respectus » niedziela 18 lut 2007, 14:12

mam to samo. od czasu do czasu błoga cisza. pomaga tylko reinstal. u mnie srednio raz w miesiącu.

fizz

Post autor: fizz » niedziela 18 lut 2007, 14:39

Nie wiem co mam w tej sytuacji zrobic, oddac ja ? Juz malo wazne sa te wszystkie dobrodziejstwa, ktore ta karta oferuje, skoro nie moge z niej korzystac ...

fizz

Post autor: fizz » niedziela 18 lut 2007, 14:42

......
Pisze, bo ta karta doprowadza mnie do szalu. Nie pamietam ile juz razy przeinstalowywalem sterowniki, w tym tygodniu przynajmniej z 4 razy... Problemem jest to, ze ta karta lubi tracic dzwiek. I jezeli zdazy sie np. jakis nieoczekiwany reset pc-ta to juz sie tego dzwieku nie da przywrocic, no chyba ze przeinstaluje sterowniki... Spotkal Was, uzytkownikow emu, juz kiedys taki problemem ? Czytalem gdzies, ze ludzie mieli podobne problemy. Oczywiscie obsluga techniczna, na kazdy mail lakonicznie odpowiada. Zaznaczam ze zainstalowalem nowe steroniki, nowy patchmix itp itd....
Hej. Mam 0404, ale nie ma tego problemu, wszystko działa ok. Może spróbuj wyłączyć w biosie zintegrowaną kartę?
A jakie masz najnowsze sterowniki? Bo może się okazać, że moje już nie są najnowsze, chociaż sprawdzałem na stroie E-mu i nowszych niż z 2005 nie ma. Choć mogę się mylić.
Pozdrwiam...

Odłączyłem zintegrowaną kartę, sterowniki ktore dostalem z karta rowniez po czasie przestaja dzialac, probowalem wszystkich konfiguracji tzn. stare sterowniki + stary patchmix, stare sterowniki + nowy patch mix, nowe stery + stary patchmix i nowe stery + nowy patch mix, nic nie dziala...

fizz

Post autor: fizz » niedziela 18 lut 2007, 15:15

...To się zdarza. Poprostu sterowniki 0404/1212m nie ładują się razem ze starem systemu.
Nie przytrafiło mi się to chyba od listopada, a dziś nagle bumm..
I tym razem nie pomogło przywrócenie sesji domyślnej, trzeba było przeinstalować patchmix'a.
Nie wiem czy to poprawią, nie wiadać w tym temacie ruchów ze strony EMU, choć problem znany już od daaaawna...

Spróbuj jeszcze przełożyc kartę do innego slotu PCI.
...
hmm nie da rady bo mam tylko jeden slot pci

Awatar użytkownika
devil

Post autor: devil » niedziela 18 lut 2007, 15:18

mi tez raz karta tak sie zawiesila (1212m) ze tez pomogl tylko zmiana slotu PCI.

masz tylko jeden slot ? co to za zestaw, jakis super mikro mini ATX ?
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"

fizz

Post autor: fizz » niedziela 18 lut 2007, 15:45

...mi tez raz karta tak sie zawiesila (1212m) ze tez pomogl tylko zmiana slotu PCI.

...
hehe, mam karte graf ktorej chlodzenie zajmuje mi jakby ten drugi slot pci

Awatar użytkownika
AllShotgun

Post autor: AllShotgun » niedziela 18 lut 2007, 15:46

Ja mam E-Mu 0404. Taki prblem jak w temacie zdarzył mi sie raz, ale mam inny: że przy uruchomieniu ponownym kompa, nie ma dzwięku (musze ustwiac ręczne w Patchmix sesje "44kHz" i działa. Jak by zapominał sesji)
Cześc jestem gitarzystą już 13 lat i studentem dzienikarstwa. Bardzo lubie home-recording, mam E-mu 0404...

Awatar użytkownika
devil

Post autor: devil » niedziela 18 lut 2007, 15:58

......mi tez raz karta tak sie zawiesila (1212m) ze tez pomogl tylko zmiana slotu PCI.

...
hehe, mam karte graf ktorej chlodzenie zajmuje mi jakby ten drugi slot pci...
a nie mozesz zamienic miejscami dzwiekowki z graficzna ?
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"

ODPOWIEDZ