JBL JRX-115 - jaką koncówkę mocy?
Re: JBL JRX-115 - jaką koncówkę mocy?
Dzięki alfonso za porade, decyduję sie na samson sx2400 lub behringer ep2500 . Moze to nie zabrzmi profesjonalnie ale który wybrać?
Nie chciałbym się wtrącać, bo nie używałem tych wzmacniaczy. Ale....2x1200W w klasycznej konstrukcji o wadze 16kg nie wygląda dobrze. Mówie o Behringerze. Przy tej mocy komponenty (radiatory, trafo) muszą ważyć koło 30kg.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- AlfonsoRodeo
SX2400 ma wzmacniacz w klasie D, zatem jest bardziej wydajny od klasyczngo AB - wazy okolo 20kg. I naprawde ma taka moc, jaka widnieje na tylnej plycie. Kilka wad, to plastikowy przedni panel, ktory bardzo szybko sie rysuje; poza tym jest bardzo w porzadku.
Witam. O ile to nie musiałaby być nowa końcówka to ja za tą cenę wybrałbym zdecydowanie ADS, ale z serii PLX. Model PLX 2400 można spokojnie nabyć już za 2tys. i to jeszcze na gwarancji. Wzmacniacze te pracują już w klasie H i mają wbudowany crossower (o ile jest potrzebny). Używałem tych końcówek i wyraźnie da się odczuć ich przewagę nad serią LX. Ale chciałbym zaznaczyć, że ma to największe znaczenie podczas ciężkich warunków pracy wzmacniacza. Do "pykania" na weselkach spokojnie starczy nawet LX. Jedną z wad tych klocków jest to, że można później wiązać buty bez schylania się. No, ale coś za coś...
[addsig]
[addsig]