Witam!
Mam do Was prośbę, czy moglibyście napisać jakieś Wasze zdanie na temat przesiadki z Pc na Maca?
mam póki co Logica 5.5.1 a zamówiłem już MiniMaca z Logiciem 7.2, napiszcie coś jak to było u Was z przesiadką. Jakieś problemy, uwagi, sugestie.
Czytałem, że praca na Macu kompletnie bezawaryjna i godna polecenia, dlatego się w sumie zdecydowałem. Mam nadzieję, że nie ma problemu z czytaniem sesji, no i z całym użytkowaniem Maca, że to nie jest jakiś kosmos.
Dzięki i pozdrawiam!
Przesiadka na Mac-a
Przesiadka na Mac-a
[URL]www.orkiestrazegluga.pl[/URL] | [URL]www.dzwiek.org[/URL]
Re: Przesiadka na Mac-a
Opanujesz to w tydzień a może szybciej tylko dlaczego mini
Macbook pro 17" 2.4 , mac pro 2.8 Quad-Core , RME fireface 800 , Emu 5000 ultra . telecaster hot rod , AKG 270 studio , Logic 8 , Melodyne plug in , Reaper .
Mam nadzieję, że nie ma problemu z czytaniem sesji
--------------------------------
Z czytanim sesji nie powinno być kłopotów pod warunkiem że wszyskie rzeczy ze starego systemu znajdą się w nowym mam tu na myśli instrumenty, samplery , plug iny , barwy itp
--------------------------------
Z czytanim sesji nie powinno być kłopotów pod warunkiem że wszyskie rzeczy ze starego systemu znajdą się w nowym mam tu na myśli instrumenty, samplery , plug iny , barwy itp
Macbook pro 17" 2.4 , mac pro 2.8 Quad-Core , RME fireface 800 , Emu 5000 ultra . telecaster hot rod , AKG 270 studio , Logic 8 , Melodyne plug in , Reaper .
Mac - to leśniczówka przerobiona z cockpitu Boeinga 747 wolnostojąca w głebokiej dżungli
PC - to małe mieszkanie, ale za to w centrum miasta.
jeżeli nie kumasz:
Mac. Drogi. Akcesoria - drogie. Praca - bezawaryjna (pod warunkiem że nie używasz go jako np. mikrofalówki)
PC. Tani. Akcesoria - tanie. Praca - bezawaryjna (pod warunkiem że znasz dość dobrze system i nie instalujesz czego nie trzeba)
Wniosek: masz dużo kasy? kup Maca. BĘDZIESZ miał kasę w niedalekiej przyszłości? lepiej żebyś miał bo będziesz musiał kupować nastepnego Maca, bo tego będziesz sobie mógł używać do sterowania bombkami na choince.
PC - to małe mieszkanie, ale za to w centrum miasta.
jeżeli nie kumasz:
Mac. Drogi. Akcesoria - drogie. Praca - bezawaryjna (pod warunkiem że nie używasz go jako np. mikrofalówki)
PC. Tani. Akcesoria - tanie. Praca - bezawaryjna (pod warunkiem że znasz dość dobrze system i nie instalujesz czego nie trzeba)
Wniosek: masz dużo kasy? kup Maca. BĘDZIESZ miał kasę w niedalekiej przyszłości? lepiej żebyś miał bo będziesz musiał kupować nastepnego Maca, bo tego będziesz sobie mógł używać do sterowania bombkami na choince.

- stevelukather
Wniosek: masz dużo kasy? kup Maca. BĘDZIESZ miał kasę w niedalekiej przyszłości? lepiej żebyś miał bo będziesz musiał kupować nastepnego Maca, bo tego będziesz sobie mógł używać do sterowania bombkami na choince:lol: ...
Bzdury piszecie towarzyszu,nie bierzesz pod uwage faktu,ze Logica juz nie ma na PC?Chcac dalej pracowac na Logicu niestety lub stety trzeba kupic maca i upgrade do v.Pro7 lub malego Expressa jesli komus nie potrzebna jest wersja PRO.Po drugie kupujac maca za duzo kase,po paru latach tez sprzedaz go za rozsadne pieniadze a starego pc mozesz wyrzucic na smietnik albo oddac biednym za 5 zeta,efekt jest ten sam.Natomiast w zyciu nie da sie porownac komfortu pracy na osx w porownaniu z win xp,ktos kto nie sprobowal bedzie twierdzil,ze tak nie jest.Sam tak twierdzilem po doswiadczeniach z G4 i os9,wtedy sie to wieszalo ale osx naprawde jest wart wydanej kasy.Co do przenoszenia sesji,to nie jest tak rozowo,owszem Logic7 otwiera sesje,problemem sa opoznienia na sladach i jesli ktos chce cos dograc i monitorowac po sofcie to mozna zapomniec,co prawda mozna zrobic miksy ale sami zobaczycie ze lepiej jest wymienic mikser na nowa sesje.
[addsig]
......Opanujesz to w tydzień a może szybciej tylko dlaczego mini
Wbrew pozorom sprawuje się całkiem nieżle. Mój Mac Mini (Core Duo 1.83 GHz, 512 RAM) uciąga 50 stereofonicznych ścieżek, po 5 insertów na każdej. W ten sam sposób testowałem iMaca (G5 1.9 GHz, 1GB RAM), pociągnął 26 ścieżek. W mini wąskim gardłem jest dysk twardy (5400), no i ramu troszkę więcej by się przydało. Generalnie z wydajności przy pracy z Logic Express jestem więcej niż zadowolony....
no właśnie, ja będę miał 1GB ramu, ten sam procek. Da radę polecieć na 24 bit, 44,1 kHz?
Wbrew pozorom sprawuje się całkiem nieżle. Mój Mac Mini (Core Duo 1.83 GHz, 512 RAM) uciąga 50 stereofonicznych ścieżek, po 5 insertów na każdej. W ten sam sposób testowałem iMaca (G5 1.9 GHz, 1GB RAM), pociągnął 26 ścieżek. W mini wąskim gardłem jest dysk twardy (5400), no i ramu troszkę więcej by się przydało. Generalnie z wydajności przy pracy z Logic Express jestem więcej niż zadowolony....
no właśnie, ja będę miał 1GB ramu, ten sam procek. Da radę polecieć na 24 bit, 44,1 kHz?
[URL]www.orkiestrazegluga.pl[/URL] | [URL]www.dzwiek.org[/URL]