Szmery z głośników PowerBooka

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Krzyśko!

Szmery z głośników PowerBooka

Post autor: Krzyśko! » czwartek 05 kwie 2007, 19:27

Witam!
Mam Apple PowerBooka G4 15'', najnowszego OS 10.4.9 i Logic Express. Miałem przez jakiś czas zewnętrzną kartę mBox 2 i po jej instalacji pojawiły się delikatne szmery w głośniczkach PowerBooka...:(
Gdy np najeżdżam wskaźnikiem myszy na Doc'a lub otwieram Logic Express, to słychać delikatny szmer (delikatny przester - szumiące radio itp). Wyciszenie audio nie pomaga, podłączenie słuchawek również (dźwięk jest czysty w słuchawkach, a głośniczki swoje...). Czy możliwe, że mBox coś namieszał czy co to może być? Proszę o pomoc, dopiero mam go parę dni, a tu takie rzeczy...:(
Tam sięgaj, gdzie wzrost nie sięga... :-)

Awatar użytkownika
stevelukather

Re: Szmery z głośników PowerBooka

Post autor: stevelukather » czwartek 05 kwie 2007, 20:07

...Witam!
Mam Apple PowerBooka G4 15'', najnowszego OS 10.4.9 i Logic Express. Miałem przez jakiś czas zewnętrzną kartę mBox 2 i po jej instalacji pojawiły się delikatne szmery w głośniczkach PowerBooka...:(
Gdy np najeżdżam wskaźnikiem myszy na Doc'a lub otwieram Logic Express, to słychać delikatny szmer (delikatny przester - szumiące radio itp). Wyciszenie audio nie pomaga, podłączenie słuchawek również (dźwięk jest czysty w słuchawkach, a głośniczki swoje...). Czy możliwe, że mBox coś namieszał czy co to może być? Proszę o pomoc, dopiero mam go parę dni, a tu takie rzeczy...:(...
Ja mam te szmery w MacBookPro 2.16 ale to dysk szumi jak cokolwiek sie robi.
[addsig]

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » piątek 06 kwie 2007, 00:15

Pierwsze słyszę a specialnie się teraz skupiłem dałem ful i cisza nic nie szumi? Mam nadzieje że nie zacznie, na razie cisza aż miło

Awatar użytkownika
Krzyśko!

Post autor: Krzyśko! » piątek 06 kwie 2007, 09:52

...Pierwsze słyszę a specialnie się teraz skupiłem dałem ful i cisza nic nie szumi? Mam nadzieje że nie zacznie, na razie cisza aż miło ...
Spróbuj pojeździć myszą po Doc'u i posłuchaj uważnie. Może określone modele tak mają, sam nie wiem... Takie ciche trzeszczenie jakby - nic wielkiego, ale jednak...
Tam sięgaj, gdzie wzrost nie sięga... :-)

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » piątek 06 kwie 2007, 15:32

......Pierwsze słyszę a specialnie się teraz skupiłem dałem ful i cisza nic nie szumi? Mam nadzieje że nie zacznie, na razie cisza aż miło ...
Spróbuj pojeździć myszą po Doc'u i posłuchaj uważnie. Może określone modele tak mają, sam nie wiem... Takie ciche trzeszczenie jakby - nic wielkiego, ale jednak... ...
Nic nie słychać nawet jak przykładam ucho do głosnika, w zewnętrznym interfejsie firewire też nic. to chyba dobrze :) podobno pierwsza edycja macbookow pro duo miala bardzo warczący wentylator ale kiedy kupowalem ten ktory mam obecnie sprzedawca zapewnial mnie ze to juz astępna edycja i tu nic się nie tłucze i nie szumi, miał rację

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » piątek 06 kwie 2007, 16:13

Za to ma cały szereg innych wad fabrycznych, m/in nędznej jakości matrycę o kiepskim kącie widzenia, która na dodatek brzydko pulsuje i "pływa". Sprawdziłem to na kilku egzemplarzach MBP, wszystkie miały identyczne objawy.

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » piątek 06 kwie 2007, 17:31

...Za to ma cały szereg innych wad fabrycznych, m/in nędznej jakości matrycę o kiepskim kącie widzenia, która na dodatek brzydko pulsuje i "pływa". Sprawdziłem to na kilku egzemplarzach MBP, wszystkie miały identyczne objawy....
matryca mi nie pulsuje kąt widzeni nie przeszkadza, przy okazji goscie z boku mi nie zagladają natomiast jedną rzecz ten komp ma do niczego jest to nagrywarka CD potrzeba naprawdę dobrych pyt żeby nie zrobiło error.
Jedyn fajne w nagrywarce że płyta wchodzi dośrodka a nie ta szufladka co w pc wiele razy o mało co jej nie urwałem za to nagrywala na najpodlejszych nośnikach. Z gory mówię że nie dam się wciągnąć w licytację co jest lepsze pc czy mac

pawello

Post autor: pawello » sobota 07 kwie 2007, 09:13

Z gory mówię że nie dam się wciągnąć w licytację co jest lepsze pc czy mac ...
Piece to syf a Maki to dziadajstwo! Tylko Amiga!
[addsig]
pozdrawiam.

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » sobota 07 kwie 2007, 09:54

...
eeee tam,piszesz tak bo na c64 pewnie nie pracowales .

Awatar użytkownika
osisko

Post autor: osisko » sobota 07 kwie 2007, 10:21

...**********************
...
eeee tam,piszesz tak bo na c64 pewnie nie pracowales .
...
amiga syf, c64 syf, Tylko Atari !!

www.osa-project.com

ODPOWIEDZ