Shure PGX24

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
somebody-someone

Shure PGX24

Post autor: somebody-someone » wtorek 10 kwie 2007, 20:05

Witam szanownych kolegów!

Mam pytanie w związku z zestawem bezprzewodowym marki Shure - model PGX24. Czy zakupiony w USA zestaw będzie działał bezproblemowo w naszym kraju? Chodzi mi o częstotliwość przenoszenia sygnału - czy ta przeznaczona na rynek Amerykański, nie będzie kolidowała ze standardami przyjętymi w tej części Europy? Może ktoś posiada zestaw sprzedany w USA i użytkuje go w naszym kraju... Byłbym wdzięczny za Wasze rady. Pozdrawiam!
..:: Dobra muzyka to koincydencja wielu zbiorów zawierających jedynie dobre pierwiastki ::..

czarny108

Re: Shure PGX24

Post autor: czarny108 » środa 11 kwie 2007, 15:48

Ja mam, co prawda inny model, ale z zakresem częstotliwości ze Stanów. Nic się nie dzieje. Poza tym, ze hamerykańskie mają 30mW, a europejskie 10mW

..Witam szanownych kolegów!

Mam pytanie w związku z zestawem bezprzewodowym marki Shure - model PGX24. Czy zakupiony w USA zestaw będzie działał bezproblemowo w naszym kraju? Chodzi mi o częstotliwość przenoszenia sygnału - czy ta przeznaczona na rynek Amerykański, nie będzie kolidowała ze standardami przyjętymi w tej części Europy? Może ktoś posiada zestaw sprzedany w USA i użytkuje go w naszym kraju... Byłbym wdzięczny za Wasze rady. Pozdrawiam!...

Awatar użytkownika
somebody-someone

Post autor: somebody-someone » środa 11 kwie 2007, 20:48

...Ja mam, co prawda inny model, ale z zakresem częstotliwości ze Stanów. Nic się nie dzieje. Poza tym, ze hamerykańskie mają 30mW, a europejskie 10mW
Dzięki za odpowiedź, ale nie jestem pewiem, czy się zrozumieliśmy... Częstotliwości wyrażane są w jednostce zwanej Hercem - tu mamy do czynienia z MegaHercami (MHz). Ogólnie, zestaw pracuje w zakresie 524MHz-865MHz. Na Polski rynek przeznaczono grupę obejmującą zakre 800-820MHz. Nie doszukałem się informacji na temat tego, jakie częstotliwości obsługuje zestaw przeznaczony na rynek amerykański. Nie wiem, czy nie będzie problemów z zakłóceniami w innym paśmie, niż to, które przeznaczono na nasz rodzimy rynek.
..:: Dobra muzyka to koincydencja wielu zbiorów zawierających jedynie dobre pierwiastki ::..

czarny108

Post autor: czarny108 » czwartek 12 kwie 2007, 01:21

zrozumieliśmy się. Przynajmniej ja Ciebie . Tak jak mówię, nie spotkałem się z problemami tzn. nikt się nie skarżył, że wchodzę mu na cokolwiek. To jeżeli chodzi o MHz. Dodatkowo prawodawstwo zaoceaniczne dopuszcza moc wychodzącą z nadajnika doręcznego chyba do 30mW. Więc trzy razy więcej niż u nas.

......Ja mam, co prawda inny model, ale z zakresem częstotliwości ze Stanów. Nic się nie dzieje. Poza tym, ze hamerykańskie mają 30mW, a europejskie 10mW
Dzięki za odpowiedź, ale nie jestem pewiem, czy się zrozumieliśmy... Częstotliwości wyrażane są w jednostce zwanej Hercem - tu mamy do czynienia z MegaHercami (MHz). Ogólnie, zestaw pracuje w zakresie 524MHz-865MHz. Na Polski rynek przeznaczono grupę obejmującą zakre 800-820MHz. Nie doszukałem się informacji na temat tego, jakie częstotliwości obsługuje zestaw przeznaczony na rynek amerykański. Nie wiem, czy nie będzie problemów z zakłóceniami w innym paśmie, niż to, które przeznaczono na nasz rodzimy rynek....

Awatar użytkownika
somebody-someone

Post autor: somebody-someone » czwartek 12 kwie 2007, 06:19

OK. Dziękuję bardzo!

ODPOWIEDZ