FMR Audio RNC 1773 Really Nice Compressor

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
Boleek

Re: FMR Audio RNC 1773 Really Nice Compressor

Post autor: Boleek » niedziela 22 kwie 2007, 22:50

...... Poczytałem sobie o RNC na róznych forach tutaj takze i doszedłem do wniosku ze warto to kupic, co tez uczyniłem .
Dzieki wszystkim za pomoc w podjeciu decyzji ...
szkoda ... miałem powazne zamiary dotyczace tego kompresora ...
i nic nie straciles
koles na allegro sprzedawal go drozej niz mozesz dostac nowy w Thomannie - z pelna gwarancja :)

http://www.thomann.de/gb/fmr_audio_rnc_1773.htm

nawet doliczajac ryczaltowe 20euro za przesylke to masz 850 zl po kursie euro 3.8
Wiec zawsze warto myslec dwa razy zanim sie cos zrobi.

...
Nie wiem czy widzisz mały napis na stronie Thoman ?
Availability of this item:
shipment due to arrive on 10.05.2007 l

dwa miesiace temu był podobny tylko z inna datą :
shipment due to arrive on 10.04.2007 , i tak jest co miesiac . sprawdzam to regularnie , w Thomanie chyba tylko pisza ze jest , ale jeszcze nie było tak ze jest .

Awatar użytkownika
Orbit

Post autor: Orbit » niedziela 22 kwie 2007, 23:55

i nic nie straciles
koles na allegro sprzedawal go drozej niz mozesz dostac nowy w Thomannie - z pelna gwarancja :)

http://www.thomann.de/gb/fmr_audio_rnc_1773.htm

nawet doliczajac ryczaltowe 20euro za przesylke to masz 850 zl po kursie euro 3.8
Wiec zawsze warto myslec dwa razy zanim sie cos zrobi.

...
Nie wiem czy widzisz mały napis na stronie Thoman ?
Availability of this item:
shipment due to arrive on 10.05.2007 l

dwa miesiace temu był podobny tylko z inna datą :
shipment due to arrive on 10.04.2007 , i tak jest co miesiac . sprawdzam to regularnie , w Thomanie chyba tylko pisza ze jest , ale jeszcze nie było tak ze jest ....

moj RNC zamowiłem w USA , przez rodzine , 200 $ , + przesyłka do nich + przesyłka poczta do polski , miało byc taniej niz przez polska agencje . Owszem Paczka dotarła do Polski ale musiałem uregulowac opłaty celne , czy jak to sie zwie 190 zł suma sumarum Rnc kosztował mnie około 1000
zł . WIdziałem ze w Thomanie mozna kupic , ale probuje od jakiegos czasu , ciagle zamawiaja i nie mogą zamowic .

Awatar użytkownika
ula

Post autor: ula » poniedziałek 23 kwie 2007, 00:05

WIdziałem ze w Thomanie mozna kupic , ale probuje od jakiegos czasu , ciagle zamawiaja i nie mogą zamowic . ...
Orbit nie jesteś jedyną osobą która chce zamówić RNC z Thoann-a , mówiąc szczerze gdybym wiedziała ze na Allegro ktoś wystawia ten kompresorek długo bym się nie zastanawiała .
Pozdrawiam Ula :)

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » poniedziałek 23 kwie 2007, 00:25

Mozna tez kupic na ebayu za jakies 200 dolarow juz razem z wysylka, przy odbiorze ewentualnie zaplacic 22% vatu i wychodzi okolo 725zl, lub niecale 600zl jesli unikniemy zaplacenia vatu. Przesylka USPS Global EMS zazwyczaj idzie do 7 dni, czesto duzo krocej.
[addsig]

Awatar użytkownika
Boleek

Post autor: Boleek » poniedziałek 23 kwie 2007, 00:44

...Mozna tez kupic na ebayu za jakies 200 dolarow juz razem z wysylka, przy odbiorze ewentualnie zaplacic 22% vatu i wychodzi okolo 725zl, lub niecale 600zl jesli unikniemy zaplacenia vatu. Przesylka USPS Global EMS zazwyczaj idzie do 7 dni, czesto duzo krocej.
...
Sprawdzałem,
aby kupic na Ebay to jest w sumie wiecej zachodu niz to warte , po pierwsze PAYPAL , po drugie zadko kto chce wysyłac za granice po trzecie z wysyłką nie jest takl prosto , zdazaja sie ""wałki "" ktos na tym forum pisał jak to został wykolegowany przez gościa z Ebay, po czwarte nikt z Eaby nie sprzeda Ci jak niemasz kilkunastu pozytywnych komentarzy , co prawda mam konto na Ebay Polska, ale to jest dziadostwo tam prawie nikt nie sprzedaje . Daj spokoj wiecej zachodu , ja czekam na Thomann , lub moze pojawi sie na Allegro

Awatar użytkownika
kaslab

Post autor: kaslab » poniedziałek 23 kwie 2007, 01:03

Sprawdzałem,
aby kupic na Ebay to jest w sumie wiecej zachodu niz to warte , po pierwsze PAYPAL , po drugie zadko kto chce wysyłac za granice po trzecie z wysyłką nie jest takl prosto , zdazaja sie ""wałki "" ktos na tym forum pisał jak to został wykolegowany przez gościa z Ebay, po czwarte nikt z Eaby nie sprzeda Ci jak niemasz kilkunastu pozytywnych komentarzy , co prawda mam konto na Ebay Polska, ale to jest dziadostwo tam prawie nikt nie sprzedaje . Daj spokoj wiecej zachodu , ja czekam na Thomann , lub moze pojawi sie na Allegro ...
Dobrzy ludzie daje meila: kaslab@o2.pl

Są ludzie, którzy sprowadzają sprzęt ze stanów po dobrych cenach :) Mam kogoś kto się w to bawi podam wam namiar na meila.
Pozdrawiam,
Producent

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » poniedziałek 23 kwie 2007, 03:08

Sprawdzałem,
aby kupic na Ebay to jest w sumie wiecej zachodu niz to warte , po pierwsze PAYPAL , po drugie zadko kto chce wysyłac za granice po trzecie z wysyłką nie jest takl prosto , zdazaja sie ""wałki "" ktos na tym forum pisał jak to został wykolegowany przez gościa z Ebay, po czwarte nikt z Eaby nie sprzeda Ci jak niemasz kilkunastu pozytywnych komentarzy , co prawda mam konto na Ebay Polska, ale to jest dziadostwo tam prawie nikt nie sprzedaje . Daj spokoj wiecej zachodu , ja czekam na Thomann , lub moze pojawi sie na Allegro ...

Ja nie mam zadnych problemow z kupowaniem ani sprzedawaniem na Ebayu, jest to bardzo proste i bezpieczne, szczegolnie kiedy placisz Paypalem. W tej chwili na amerykanskim Ebayu sa aukcje na RNC. Jesli dzisiaj zamowisz, prawdopodobnie w piatek bedziesz mial go w domu.
[addsig]

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » poniedziałek 23 kwie 2007, 07:54

Ja nie mam zadnych problemow z kupowaniem ani sprzedawaniem na Ebayu, jest to bardzo proste i bezpieczne, szczegolnie kiedy placisz Paypalem. W tej chwili na amerykanskim Ebayu sa aukcje na RNC. Jesli dzisiaj zamowisz, prawdopodobnie w piatek bedziesz mial go w domu.
...
Zastanawiam poco kolego Miłaszewski wprowadzasz ludzi w bład . ? widocznie twoja znajomośc Ebay , jest zadna skoro wyskakujesz z takim tekstem jak powyzej :)

po pierwsze Pay-PAl

1) aby załozyc konto PAy -PAL potrzebna jest karta Kredytowa
2) karta kredytowa musi byc "uwiarygodniona " to znaczy :
PayPal pobiera 5 Euro z twojej karty , poczym na rachunku karty kredytowej zamiast towaru, widnijeje KOD, sa to cyfry i litery , ( jesli masz dostep przez internet do konta Karty kredytowej, zamuje to kilka dni , jesli nie , musisz czekac miesiac na rachunek )
kod musisz wpisujesz na stronie PAYpal , po czym po kilku godzinach ... konto jest aktywne , ( oczywiscie jesli dobrze wpisałes KOD z rachunku karty kredytowej ) mi ta sztuka sie nie udała i wszystko trwało troche ..
3) naprade zadko kto chce sprzedawac co kolwiek za granice ,
w Obecnej chwili nie wiedze zednego RNC osigalnego dla kogo kollwiek z Polskii

4) za kazdym razem jak cos kupujecie na E-BAy radze wszytko sprawdzic 15 razy , zanim kto kolwiek podejmie jaka kolwiek decyzje

kolego Milaszewski ,... Historyjki o łatwym kupowaniu na Ebay wsadz sobie miedzy bajki, jest to o 100 % bardziej ryzykowne niz Allegro , z wielu przyczyn ! przekonałem sie o tym na własnej skorze , zostałem wykolegowany na pare złotych i konto Pay-pal . niemiało tutaj zadnego znaczenia .

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » poniedziałek 23 kwie 2007, 12:32

Do Wroclawia rzeczy tez dochodza gdzie juz okolo 40 razy robilem zakupy na ebayu, glownie amerykanskim. Karta kredytowa nie jest potrzebna do zalozenia Paypal, moze byc to dowolna karta debetowa, ktora pozwala na placenie w internecie, jak np. karta dodawana do konta Inteligo. Osobiscie otwieralem juz 3 konta Paypal, za kazdym razem potracana byla suma 1 euro i pozniej na wyciagu byl kod, ktorym aktywowalo sie w pelni konto Paypal. Ww kwota nie jest oplata za Paypal - Twoje konto jest doladowane ta kwota, ktora wydajesz na pierwsze zakupy robione Paypalem. Nie wspomne o tym, ze wygodnie miec karte kredytowa... Ale jesli ktos nie chce, to nadal jest Inteligo. Przypuszczam, ze sa tez inne banki, ktore wydaja Vise jako karte debetowa. Nie taki Ebay straszny, jak koledzy go tutaj maluja.
[addsig]

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » poniedziałek 23 kwie 2007, 12:48

Zastanawiam poco kolego Miłaszewski wprowadzasz ludzi w bład . ? widocznie twoja znajomośc Ebay , jest zadna skoro wyskakujesz z takim tekstem jak powyzej :)
Nie wprowadzam ludzi w blad. Po co mialbym tak robic?
[addsig]

ODPOWIEDZ