M-Audio czy ESI- co wybrać?

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Paweł

Re: M-Audio czy ESI- co wybrać?

Post autor: Paweł » czwartek 10 lip 2003, 15:47

z calym szacunkiem, ale jesli jakosc toru i sterownikow jest istotniejsza, to jakim cudem ESI 192L ? chyba tylko ze wzgledu na ilosc we/wy, ale to nie ma nic wspolnego z jakoscia....

To był pewien skrót i może rzeczywiście wyszło nieczytelnie, ale ESI bo:

Po pierwsze z dwóch podanych

Po drugie do 1000 zł

Po trzecie róznica w brzmieniu niewielka, a w np. latencji sterowników konkretna. Zresztą od ilu lat na rynku jest już Audiophile, a Waveterminal to konstrukcja nowsza.

Awatar użytkownika
lookool

Post autor: lookool » czwartek 10 lip 2003, 16:01

Zresztą od ilu lat na rynku jest już Audiophile, a Waveterminal to konstrukcja nowsza....

Skoro tyle lat jest juz na rynku to znaczy, ze mimo wszystko sprzet ten cieszy się powodzeniem, i ze w jakis sposob udaje mu sie sprostac wymaganiom, ktore stawia się obecnie tego typu kartom.

Nie jestem zagorzałym zwolennikiem jednej ani drugiej karty..

Awatar użytkownika
xvoice

Post autor: xvoice » czwartek 10 lip 2003, 16:08

Koledzy a co sądzicie o karcie Echo MIA MIDI 24-96?? Kosztuje 1350zł więc czy warto pokusić sie i dozbierać te 350zł i zakupićć tą profesjonalną karte z analogowymi wej/wyj., cyfrowym S/PDIF, MIDI, i tak przeze mnie oczekiwanym procesorem DSP . Co o tym sądzicie?? Czy warto by było zapomnieć o Delcie i ESI na rzecz Echo MIA?? bo sami wiecie jak to jest zależy mi na czymś przyzwoitym i w miare profesjonalnym, z czego byłbym zadowolony. Dzieki raz jeszcze.

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » czwartek 10 lip 2003, 16:18

...Koledzy a co sądzicie o karcie Echo MIA MIDI 24-96?? **********************

Echo Mia jest bardziej wymagajaca od dwoch pozostalych jesli chodzi o komponenty PC.

Moja rada: zapusc wyszukiwarke. Kazda z tych kart byla walkowana co najmniej kilka razy na forum.

hub

Awatar użytkownika
Niegomir.

Post autor: Niegomir. » czwartek 10 lip 2003, 16:22

...Koledzy a co sądzicie o karcie Echo MIA MIDI 24-96?? Kosztuje 1350zł więc czy warto pokusić sie i dozbierać te 350zł i zakupićć tą profesjonalną karte z analogowymi wej/wyj., cyfrowym S/PDIF, MIDI, i tak przeze mnie oczekiwanym procesorem DSP . Co o tym sądzicie?? Czy warto by było zapomnieć o Delcie i ESI na rzecz Echo MIA?? bo sami wiecie jak to jest zależy mi na czymś przyzwoitym i w miare profesjonalnym, z czego byłbym zadowolony. Dzieki raz jeszcze. ...

Osobiście nie mam tej karty, ale kilka razy było o niej na forum. Wszystkie opinie bardzo pozytywne... Gdybym miał wydać 1300zł na kartę to bez namysłu wziął bym Echo

Awatar użytkownika
xvoice

Post autor: xvoice » czwartek 10 lip 2003, 16:55

Zdecydowałem sie jednak na Echo MIA, bede musiał jeszcze dozbierać te 3,5 stówy ale mam nadzieje że nie strace

Dzieki raz jeszcze za wselkie opinie i...

Pozdrawaim.

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » czwartek 10 lip 2003, 17:01

...Zdecydowałem sie jednak na Echo MIA, bede musiał jeszcze dozbierać te 3,5 stówy ale mam nadzieje że nie strace

Mam nadzieje, ze jednak nie sugerowales sie tym DSP, hehe, bo z tym jest dokladnie tak samo u midimana i u esi.

hubi

Awatar użytkownika
Helmer

Post autor: Helmer » czwartek 10 lip 2003, 17:07

...Koledzy a co sądzicie o karcie Echo MIA MIDI 24-96?? Kosztuje 1350zł więc czy warto pokusić sie i dozbierać te 350zł i zakupićć tą profesjonalną karte z analogowymi wej/wyj., cyfrowym S/PDIF, MIDI, i tak przeze mnie oczekiwanym procesorem DSP . Co o tym sądzicie?? Czy warto by było zapomnieć o Delcie i ESI na rzecz Echo MIA?? bo sami wiecie jak to jest zależy mi na czymś przyzwoitym i w miare profesjonalnym, z czego byłbym zadowolony. Dzieki raz jeszcze. ...

Jesli mialbym wybierac sposrod tych kart, to wybralbym Echo Mia Midi zdcydowanie. Wg. mnie ma najlepsze brzmienie z nich i nie jest klopotliwa jesli stosuje sie zalecenie producenta dotyczace konfiguracji sprzetu (zalecany mocno Intel Pentium + plyta glowna z chipsetem i845).

Awatar użytkownika
xvoice

Post autor: xvoice » czwartek 10 lip 2003, 19:21

Jesli mialbym wybierac sposrod tych kart, to wybralbym Echo Mia Midi zdcydowanie. Wg. mnie ma najlepsze brzmienie z nich i nie jest klopotliwa jesli stosuje sie zalecenie producenta dotyczace konfiguracji sprzetu (zalecany mocno Intel Pentium + plyta glowna z chipsetem i845).

...

I ostatecznie właśnie planuje dokładnie tak zrobić P4 2.0 lub 2.4 MGHz na płytce Asusa z chipsetem i845PE + Echo MIA MIDI 24-96.

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » czwartek 10 lip 2003, 19:43

Gdybym miał wydać 1300zł na kartę to bez namysłu wziął bym Echo ...

A ja Waveterminala 192 X.

ODPOWIEDZ