Czy to nie uszkodzona karta?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
csdis

Czy to nie uszkodzona karta?

Post autor: csdis » wtorek 26 cze 2007, 17:01

Otóż problem o ile jest problem przedstawia się nastepująco:
Kupiłem chodzoną kartę maudio audiophile 2496.Narazie jako że nie mam kabli czincz cziczn podłączyłem ją kablem do mixerka behringer ub802 kablem 2 x czincz 2x jack,do mixera podłaczone są słuchawki oraz zestaw kina domowego jako odsłuch:).gain wejciowy m mixerze jest na zero a wyjciowy też na zero i juz słysze szumy zarówno w słuchawkach jak i w kinie.Pytanie czy karta jest sprawna czy ten mixer który używam juz rok wydawał mi się ok jest po prostu dziadowski?????
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
havier3

Re: Czy to nie uszkodzona karta?

Post autor: havier3 » wtorek 26 cze 2007, 18:48

...Otóż problem o ile jest problem przedstawia się nastepująco:
Kupiłem chodzoną kartę maudio audiophile 2496.Narazie jako że nie mam kabli czincz cziczn podłączyłem ją kablem do mixerka behringer ub802 kablem 2 x czincz 2x jack,do mixera podłaczone są słuchawki oraz zestaw kina domowego jako odsłuch:).gain wejciowy m mixerze jest na zero a wyjciowy też na zero i juz słysze szumy zarówno w słuchawkach jak i w kinie.Pytanie czy karta jest sprawna czy ten mixer który używam juz rok wydawał mi się ok jest po prostu dziadowski?????
Pozdrawiam...
Ciężko chyba będzie na odległość komukolwiek stwierdzić gdzie jest problem - musiałbyś podłączyć sie bezpośrednio w kartę (np słuchawkami), albo podłączyć sie do innego mixera bądź wzmacniacza - wtedy będziesz mógł stwierdzić skąd owe szumy dochodzą - z karty czy może z mixera.

Awatar użytkownika
Secondhand

Post autor: Secondhand » wtorek 26 cze 2007, 18:50

a wczesiej tych "szumów" nie było?

Awatar użytkownika
csdis

Post autor: csdis » wtorek 26 cze 2007, 19:24

Ciężko chyba będzie na odległość komukolwiek stwierdzić gdzie jest problem - musiałbyś podłączyć sie bezpośrednio w kartę (np słuchawkami), albo podłączyć sie do innego mixera bądź wzmacniacza - wtedy będziesz mógł stwierdzić skąd owe szumy dochodzą - z karty czy może z mixera....
Wypiołem kartę z mixera podkręciłem gain na maz i też szum jest z takim cichym piskiem,czyli dziadowski mixer.Chciałem zbierać na kubusia,a tu mixer trza wymienić:(.
Pozdrawiam

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 26 cze 2007, 20:19

od kiedy gain w mikserach podkreca sie na max??????

max to 3/4 zeby gralo nie szumiac........

ODPOWIEDZ