Soundcraft Compact 10

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
dejote

Re: Soundcraft Compact 10

Post autor: dejote » niedziela 29 lip 2007, 22:27

Yamaha MG 102c - kupiłem ostatnio ten mikser, w sumie zmieniłem go z SC10 i nie żałuję, wręcz przeciwnie. Używam go w moim studyjku i oczywiście live. Przede wszystkim mam te same możliwości jak w SC10 plus AUX i więcej wejść..Jakość bezdyskusyjna, tzn akceptowalna.
Szumy?...no coż, SC10 też szumiał, jeśli go rozkręcić powyżej 3/4 zakresu...
Yamah jest wygodniejsza, więcej oferuje, prostsza w konfiguracji...:) patrz dyskusje tutaj i na innych forach, dot zastosowania niektórych gałek w SC10...i tańsza.
P.S. Behringera widziałem na scenie u wielu osób, oczywiście tylko jako mix własny, że tak powiem poglądowy.

Reasumując , nie demonizowałbym tego tematu zbytnio..:) Polecam Yamahę - tanio i dobrze, wystarczy....
Chłopak potrzebuje miksera na scenę - a ten ma gałki zamiast tłumików, co nie będzie zbyt wygodne...
[addsig]
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

daras310

Post autor: daras310 » poniedziałek 30 lip 2007, 14:53

...Yamaha MG 102c - kupiłem ostatnio ten mikser, w sumie zmieniłem go z SC10 i nie żałuję, wręcz przeciwnie. Używam go w moim studyjku i oczywiście live. Przede wszystkim mam te same możliwości jak w SC10 plus AUX i więcej wejść..Jakość bezdyskusyjna, tzn akceptowalna.
Szumy?...no coż, SC10 też szumiał, jeśli go rozkręcić powyżej 3/4 zakresu...
Yamah jest wygodniejsza, więcej oferuje, prostsza w konfiguracji...:) patrz dyskusje tutaj i na innych forach, dot zastosowania niektórych gałek w SC10...i tańsza.
P.S. Behringera widziałem na scenie u wielu osób, oczywiście tylko jako mix własny, że tak powiem poglądowy.

Reasumując , nie demonizowałbym tego tematu zbytnio..:) Polecam Yamahę - tanio i dobrze, wystarczy....
Chłopak potrzebuje miksera na scenę - a ten ma gałki zamiast tłumików, co nie będzie zbyt wygodne...
...

no tak, teraz to mam zamęt w głowie :)...uznaję słuszność argumentów każdego z was, ale teraz jeszcze trudniej dokonać mi wyboru

Awatar użytkownika
Respectus

Post autor: Respectus » poniedziałek 30 lip 2007, 15:36

Kup behringera, szybko sie przekonasz i nie bedziesz załować. Gram na mikserze behringera już 7 lat hałtury w najróżnieszych warunkach, syf, wilgoć, niskie temperatury itd i nigdy żadnej usterki, zero problemów

daras310

Post autor: daras310 » poniedziałek 30 lip 2007, 19:56

...Kup behringera, szybko sie przekonasz i nie bedziesz załować. Gram na mikserze behringera już 7 lat hałtury w najróżnieszych warunkach, syf, wilgoć, niskie temperatury itd i nigdy żadnej usterki, zero problemów...
jakiego modelu u.żywasz?

Awatar użytkownika
Respectus

Post autor: Respectus » poniedziałek 30 lip 2007, 23:44

......Kup behringera, szybko sie przekonasz i nie bedziesz załować. Gram na mikserze behringera już 7 lat hałtury w najróżnieszych warunkach, syf, wilgoć, niskie temperatury itd i nigdy żadnej usterki, zero problemów...
jakiego modelu u.żywasz?...
EURORACK MX2004A

Awatar użytkownika
Respectus

Post autor: Respectus » wtorek 31 lip 2007, 13:16

jakiego modelu u.żywasz?...
EURORACK MX2004A...
Mam jeszcze kilka innych gratów behringera od lat i nigdy nie sprawiły mi nawet najmniejszego problemu. Na temat Phonica nic nie mogę powiedzieć, nigdy nie miałem z tym do czynienia.

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » wtorek 31 lip 2007, 16:02

Mam jeszcze kilka innych gratów behringera od lat i nigdy nie sprawiły mi nawet najmniejszego problemu. Na temat Phonica nic nie mogę powiedzieć, nigdy nie miałem z tym do czynienia....
O Phonicu ? Nikt tu nie mówił o phonicu ^^:p
[addsig]
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

ODPOWIEDZ