Numark PT-01 - szumy

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
SvenMIK

Numark PT-01 - szumy

Post autor: SvenMIK » wtorek 31 lip 2007, 19:48

Witam!
Mam do was pytanie, ponieważ kupilem sobie gramofon przenośny numark pt-01. on ma wbudowany glosńik itakie tam pierdoły, z tego co mowil mi sprzedawca nie potrzeba do niego ani preampa a ni nie ma problemow z uziemineim. jesli chodzi o preamp to faktycznie poziom jest wystarczajaco wysoki, ale niestety razem z nimi jest dosyc wysoki poziom szumu i nie wiem co mam zrobić z tym fantem ponieważ nie ma on zadnego wytjscia kabelka uziemienia jak w zwyklych gramofonach a poza tym nie wiem za bardzo co w nim uziemiac bo nawet ramie jest z plastiku:) niestety jak go podlaczam go do samplera mpc strasznie drażni mnie wysoki poziom szumu,prakycznie nie da sie zgrywac cichszych czy pojedynczych sampli z winyli, Czy mozecie mi powiedziec jak wys obie poradziliscie z tym problemem jesli macie ten gramofon lub jak radzicie sobie poradzic. aha nie mowice mi ze to gramofon tylko do odsluchu a nie do zgrywania, bo wiem ze niektorzy producenci zgrywaja z niego sample.
z gory dzieki
pozdrawiam
Muzyka Muzyka Muzyka

Zbynia

Re: Numark PT-01 - szumy

Post autor: Zbynia » środa 01 sie 2007, 08:23

no przeciez nie do zgrywania sampli - kupiles zabawke to czego sie spodziewasz??

trzeba bylo odrazu kupic dobry gramofon - chociazby uzywanego technicsa z DD na allegro(nie z tych didzejskich) - tysiac razy lepiej bys wyszedl.....

SvenMIK

Post autor: SvenMIK » środa 01 sie 2007, 09:16

...no przeciez nie do zgrywania sampli - kupiles zabawke to czego sie spodziewasz??

trzeba bylo odrazu kupic dobry gramofon - chociazby uzywanego technicsa z DD na allegro(nie z tych didzejskich) - tysiac razy lepiej bys wyszedl........
no przeciez murzyny go nawet uzywaja na filmach z youtube :) to co nie przszkadzaja im szumy czy po prostu umieja sobie z nimi poradzic, a nie od razu narzekac. va poza tym ta zabwaka mi sei przydaje w sklepach z plytami czy w chociazby w bibliotece gdzie tez jest pelno plyt a gramfoonu brak :).
napiszcie mi lepiej co mam zrobic z tymi szumami
Muzyka Muzyka Muzyka

Awatar użytkownika
Monk

Post autor: Monk » środa 01 sie 2007, 11:40

no przeciez murzyny go nawet uzywaja na filmach z youtube :) to co nie przszkadzaja im szumy czy po prostu umieja sobie z nimi poradzic, a nie od razu narzekac. va poza tym ta zabwaka mi sei przydaje w sklepach z plytami czy w chociazby w bibliotece gdzie tez jest pelno plyt a gramfoonu brak :).
napiszcie mi lepiej co mam zrobic z tymi szumami...

Na kompa i obcinanie pasma szumów, w jakimś audacity czy cuś, tak to widzę. Murzyny też tak robią, a te co nie robią narzekają że szumi ;).

ODPOWIEDZ